Τεχνολογία|05.06.2019 14:20

Mac Pro: Το αστρονομικό ποσό που ζητά η Apple για να στο πουλήσει

Newsroom

Εντυπωσιακή η παρουσίαση της Apple στο παγκόσμιο συνέδριο WWDC 2019: Mac pro, Pro Display XDR, iPadOS, iOS 13, macOS Catalina και ξεχωριστό λειτουργικό για τα apple watch, watchOS 6.

Οι Apple προχώρησε κατά την παρουσίασή της σε μερικές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το μέλλον της εταιρείας  με τα τα βλέμματα όμως να κλέβει το νέο πανίσχυρο Mac Pro αλλά και η οθόνη "32" ιντσών Pro Display XDR.

 

Το νέο δημιούργημα της Apple θα γίνει διαθέσιμο από το φθινόπωρο ξεκινώντας από τα $5.999, όπως και η οθόνη  Pro Display XDR η οποία θα βρίσκεται τα $4.999, παράλληλα το Pro Stand θα κοστίζει $999 και το VESA Mount Adapter θα κοστίζει $199.

Το νέο Mac Pro, αποτελεί ένα πλήρως επανασχεδιασμένο, επαναστατικό workstation που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ωθεί στα άκρα τις δυνατότητες ενός Mac.

Σχεδιασμένος για μέγιστη απόδοση και με μοναδικές δυνατότητες επέκτασης και προσαρμογής, o νέος Mac Pro διαθέτει επεξεργαστές Xeon έως 28 πυρήνων, σύστημα μνήμης υψηλής απόδοσης με τεράστια χωρητικότητα 1,5 TB, οκτώ υποδοχές επέκτασης PCIe και αρχιτεκτονική γραφικών, που ενσωματώνει την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών της αγοράς.

Επίσης, εισάγει την Apple Afterburner, μια κάρτα επιταχυντή, η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα την αναπαραγωγή τριών ροών RAW 8K ProRes video.

Μπορεί να φτάσει τα 50.000$

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το κόστος των περιφερειακών, αλλά και τα όσα αναφέρει η εταιρεία, αν κάποιος προσθέσει:

- 12x DDR4 ECC μνήμες RAM των 128GB ($18.000

- Δύο SSDs των 2TB ($2.400)

- 28πύρηνος Intel Core Xeon W στα 2.5GHz ($7.500)

- δύο AMD Radeon Pro Vega II ($6.000 έκαστος)

- Pro Display XDR οθόνη της Apple ($4.999)

Με όλα ο υπολογιστής γίνεται... πυρηνικός και η τιμή του «ολέθρια», καθώς φτάνει τα 50.000$

Pro Display XDR

H Pro Display XDR είναι μια επαγγελματική οθόνη, 6K, 32 ιντσών με Retina display (P3, 10-bit), φωτεινότητα στα 1.600 nits, αναλογία αντίθεσης 1.000.000: 1 και μεγάλος εύρος προβολής, όλα σε ένα μοναδικό design με την υπογραφή της Apple.

Συνδυάζοντας το νέο Mac Pro και την Pro Display XDR, κάθε χρήστης αποκτά τα πιο ισχυρά εργαλεία, που έχει προσφέρει ποτέ η Apple σε επαγγελματικό επίπεδο.

iPadOS

Η Apple παρουσίασε και τα αναβαθμισμένα λειτουργικά της συστήματα iOS 13, macOS Catalina, tvOS 13, watchOS 6 και το νέο iPadOS. Το τελευταίο αποτελεί ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στο ίδιο προγραμματιστικό υπόβαθρο με το iOS, προσφέροντας πρωτοποριακές, νέες δυνατότητες και διαισθητικά χαρακτηριστικά, ειδικά σχεδιασμένα για την οθόνη και την ευελιξία ενός iPad. Προσφέρει στο χρήστη νέους τρόπους για να δουλεύει με εφαρμογές σε πολλά παράθυρα, να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες με μια ματιά, μέσω της επανασχεδιασμένης Αρχικής Οθόνης, καθώς και πιο φυσικούς τρόπους χρήσης του Apple Pencil. Το iPadOS επωφελείται ταυτόχρονα και από τις ενημερώσεις του iOS 13, καθιστώντας το iPad την ιδανική συσκευή, τόσο για τον μέσο καταναλωτή, όσο και για τον δημιουργικό επαγγελματία.

iOS 13

Το iOS 13 φέρνει μια καινούρια εμφάνιση στο iPhone με τη λειτουργία Dark Mode, καθώς και νέους τρόπους περιήγησης και επεξεργασίας φωτογραφιών, σύνδεσης σε εφαρμογές και site, καθώς και πλοήγησης στην εφαρμογή «Χάρτες». Το iOS 13 είναι ταχύτερο και πιο ευέλικτο με βελτιστοποιήσεις σε όλο το σύστημα, οι οποίες μειώνουν τα μεγέθη λήψεων των εφαρμογών και κάνουν ακόμα πιο γρήγορη την εκκίνησή τους, όπως και το Face ID. Επιπρόσθετα, η Apple με το iOS 13 καινοτομεί ακόμα μία φορά στον τομέα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, προστατεύοντας απόλυτα ό,τι είναι σημαντικό για τον χρήστη.

macOS Catalina

Το macOS Catalina αποτελεί την τελευταία έκδοση του πιο εξελιγμένου λειτουργικού συστήματος υπολογιστών παγκοσμίως, γεμάτη με φρέσκα, νέα χαρακτηριστικά, εφαρμογές και ισχυρές τεχνολογίες για προγραμματιστές. Με το MacOS Catalina, η Apple αντικαθιστά το iTunes με τις δημοφιλείς εφαρμογές ψυχαγωγίας της, το Apple Music, τα Apple Podcasts και το Apple TV app. Η ολοκαίνουρια λειτουργία του Sidecar επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν την επιφάνεια εργασίας του Mac, χρησιμοποιώντας το iPad τους ως δεύτερη οθόνη ή ως συσκευή εισαγωγής υψηλής ακρίβειας σε όλες τις δημιουργικές εφαρμογές που προσφέρουν οι υπολογιστές Mac. Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ενώ το Voice Control επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πλήρως το Mac μόνο με τη φωνή τους.

watchOS 6

Τέλος, η Apple παρουσίασε τις αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων για τα αγαπημένα Apple Watch και Apple TV. Το watchOS 6 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Apple Watch να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία και την φυσική τους κατάσταση, ενώ προσφέρει νέα, δυναμικά faces ρολογιών και το App Store απευθείας στoν καρπό τους. Το tvOS 13 προσφέρει multi-user support, νέα, εκπληκτική Home Screen, υποστήριξη του Apple Arcade και νέων χειριστηρίων για μοναδική gaming εμπειρία.

AppleMac Pro