Τεχνολογία|28.06.2019 14:14

Apple: Αποχωρεί ο σχεδιαστής των iPhone

Newsroom

Μία από τις σπουδαιότερες μορφές της Apple, που συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία της τεχνολογικής αυτοκρατορίας του αμερικανικού κολοσσού,  πολύ σύντομα να αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την εταιρεία έπειτα από 27 χρόνια.

Ο λόγος για τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, Jony Ive, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία μερικών εκ των δημοφιλέστερων και πιο εμβληματικών προϊόντων τεχνολογίας, όπως τα iMac, τα iPhone τα iPod κ.α.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ive ετοιμάζεται να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία σχεδιασμού ονόματι LoveFrom. Ωστόσο, οι σχέσεις του με την Apple παραμένουν εξαιρετικές και όπως φαίνεται η εταιρεία με σήμα το μήλο θα είναι από τους πρώτους και σημαντικότερους πελάτες του.

«Η Apple θα συνεχίσει να επωφελείται από τα ταλέντα του Jony, συνεργαζόμενη απευθείας μαζί του σε αποκλειστικά projects και μέσω της συνεχιζόμενης δουλειάς της πανέξυπνης και παθιασμένης σχεδιαστικής ομάδας που έχει δημιουργήσει. Μετά από τόσα χρόνια στενής συνεργασίας, είμαι ευτυχισμένος που η σχέση μας συνεχίζει να εξελίσσεται και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Jony για πολλά χρόνια ακόμα», ανέφερε ο CEO της Apple, Tim Cook.

«Μετά από σχεδόν 30 χρόνια και αμέτρητα projects, είμαι εξαιρετικά περήφανος για τη διαχρονική δουλειά που κάναμε για να δημιουργήσουμε μία σχεδιαστική ομάδα και κουλτούρα στην Apple, η οποία δεν έχει αντίπαλο. Σήμερα είναι πιο δυνατή, πιο ζωντανή και πιο ταλαντούχα από οποιοδήποτε σημείο στην ιστορία της», δήλωσε ο ίδιος ο Jony Ive.

Apple