Τεχνολογία|11.09.2019 00:27

Apple: Αυτά είναι τα νέα προϊόντα του τεχνολογικού κολοσσού

Newsroom

Από την Καλιφόρνια όπου βρίσκεται η έδρα του τεχνολογικού κολοσσού της Apple, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν όλες τις ανακοινώσεις για το νέο Apple Watch, τα ασύρματα ακουστικά επόμενης γενιάς, ενδεχομένως για κάποιες έξυπνες οικιακές συσκευές, τις εξελίξεις στο AppleTV, τα λειτουργικά συστήματα (OS) για smartphone, iPad και υπολογιστές της Apple.

Το σύνθημα το οποίο επανέλαβε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ήταν «δώστε στους ανθρώπους υπέροχα εργαλεία και θα κάνουν υπέροχα πράγματα».  Η πρώτη ανακοίνωση αφορά στο Apple Arcade, μια πλατφόρμα-βιβλιοθήκη video game. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία, διαθέσιμη σε 150 χώρες του κόσμου από τις 19 Σεπτεμβρίου. Το κόστος του χρήστη θα είναι 4,99 δολάρια το μήνα -με μία δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα δωρεάν. 

Μετά από το Apple Arcade, παρουσιάστηκε η συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της Apple, το Apple TV+, η οποία περιλαμβάνει πρωτότυπο και πλούσιο περιεχόμενο. Η συνδρομή αντιστοίχως θα είναι και αυτή στα 4.99 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη από την 1η Νοεμβρίου, σε πάνω από 100 χώρες του πλανήτη.

Το ολοκαίνουργιο iPad στην 7η γενιά του θα είναι μεγαλύτερο σε διάσταση, ξεφεύγοντας από τις προδιαγραφές του «μεγάλου smartphone». Με οθόνη διαμέτρου 10.2 ιντσών και εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ταμπλέτας, το iPad εισέρχεται δυναμικά στην αγορά. Ανάμεσα στις καινοτομίες του νέου μοντέλου, είναι και το περιφερόμενο εικονικό πληκτρολόγιο, το οποίο εμφανίζεται και εξαφανίζεται σε όποιο σημείο της οθόνης επιθυμεί ο χρήστης.

Η Apple εισβάλλει δυναμικά και στον χώρο της υγείας. Με τρεις διαφορετικές εφαρμογές, για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, για την παρακολούθηση του γυναικείου κύκλου γονιμότητας και τα κρίσιμα μεγέθη της καρδιακής λειτουργίας, το Apple Watch γίνεται άγρυπνος φρουρός της ατομικής φυσικής κατάστασης. Νέα χαρακτηριστικά έχει και το Apple Watch, στην 5η γενιά του. Από τα πιο σημαντικά είναι ότι η οθόνη του θα παραμένει διαρκώς ενεργοποιημένη, χάρη σε μια πανίσχυρη μπαταρία η οποία θα τροφοδοτεί με ενέργεια το έξυπνο ρολόι της Apple επί 24 ώρες συνεχώς, ενώ το υλικό κατασκευής του Apple Watch είναι πλήρως ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Τιμή εκκίνησης τα 399 δολάρια και 499 για τα μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Tο νέο iPhone φέρει τον κωδικό 11 και κατά την Apple είναι το πιο προηγμένο, το πιο γρήγορο και ολιγαρκές σε κατανάλωση ενέργειας, αλλά, κυρίως το μοντέλο με τις μεγαλύτερες δυνατότητες φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης, ανεβάζοντας τον πήχη για ολόκληρη την αγορά των smartphone. Παραδόξως, στην βασική του έκδοση, το iPhone 11 εμφανίζει τάσεις να είναι και ελαφρώς φθηνότερο από την προηγούμενη γενιά, με τιμή εκκίνησης τα 699 δολάρια στις ΗΠΑ. Παράλληλα, για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει και το iPhone 11 Pro, ένα υπερ-όπλο για την καταγραφή και επεξεργασία εικόνας, με πραγματικά επαγγελματικές δυνατότητες. Σε αυτή του την έκδοση, το iPhone κοστίζει 999 δολ. και το iPhone Max με την οθόνη των 6,5 ιντσών φτάνει στα 1.099 δολάρια.

iPhoneAppleApple TVΤιμ Κουκ