Τεχνολογία|09.11.2019 11:31

Hacking Democracy: Ημερίδα για το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica

Newsroom

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, οι σύγχρονοι κίνδυνοι αλλά και οι νέες ευκαιρίες για τους πολίτες και την κοινωνία βρίσκονται στο επίκεντρο της Ημερίδας – Δημοσιας Συζήτησης με τίτλο «Hacking Democracy: Ιδιωτικότητα και δεδομένα στον καιρό του Facebook» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας-ECI Τρίτη 26 Νοεμβρίου  10:00 π.μ.  στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ-Studio E.

Ειδικοί επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και εξειδικευμένα στελέχη, με αφορμή το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica, θα αναλύσουν την  διαδικασία «διαρροής» προσωπικών δεδομένων την σημασία του ‘νέου χρυσού’ όπως έχουν χαρακτηρισθεί οι προσωπικές ψηφιακές πληροφορίες και θα εστιάσουν στις κοινωνικές, οικονομικές, προσωπικές και ηθικές επιπτώσεις των καταχρηστικών πρακτικών.

Σε δύο κύκλους συζήτησης θα διερευνηθούν ζητήματα προσωπικών δεδομένων αλλά και ο ρόλος που έπαιξε η Cambridge Analytica στο Brexit, την εκλογή Τραμπ αλλά και τη σημερινή μορφή επικοινωνίας, έτσι όπως αυτή έχει αλλάξει και έχει προχωρήσει στην εξατομίκευση, μέσα στο ψηφιακό περιβάλλον. 

Η συμμετοχή εξασφαλίζεται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που μπορείτε να συμπληρώσετε εδώ

H Ημερίδα – δημόσια συζήτηση «Hacking Democracy» συνδιοργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην  Ελλάδα και την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, αποτελώντας μέρος της εκπαιδευτικής / ερευνητικής δράσης του  ECI.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας- ECI αποτελεί συνέργεια των δημοσίων Ευρωπαϊκών φορέων Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» , Αυστριακό Πανεπιστημιο Donau Universitat Krems - DUK, Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ και Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Cambridge AnalyticaHacking DemocracyFacebookECI