Τεχνολογία|31.01.2020 21:55

Το Human Brain Project έρχεται στην Αθήνα

Newsroom

Περισσότεροι από 500 επιστήμονες, σπουδαστές και επαγγελματίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη συμμετέχουν στο 7ο Ετήσιο HBP Summit & Open Day, μια από τις μεγαλύτερες και επιδραστικότερες συναντήσεις του χώρου, από τις 3 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Open Day αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση προβολής του έργου του Human Brain Project (HBP) στην επιστημονική κοινότητα και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναρπαστικές συζητήσεις από επιστήμονες του HBP, διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών από όλο τον κόσμο, καθώς και την ειδική έκθεση Science Agora. Κεντρικός ομιλητής του φετινού HBP Open Day είναι o διακεκριμένος καθηγητής Χρίστος Παπαδημητρίου, στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Columbia University. Η ομιλία του θα εστιάσει στη συμβολή της υπολογιστικής επιστήμης στη μελέτη του εγκεφάλου και της νόησης.

Το Open Day θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη με εγγραφή για το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει και να αλληλεπιδράσει με επιστήμονες που μελετούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το Science Agora περιλαμβάνει επιδείξεις, συζητήσεις και διαδραστικά εκθέματα προσφέροντας την ευκαιρία εξερεύνησης των τελευταίων εξελίξεων γύρω από την έρευνα και τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Τοπικός συντονιστής του HBP Summit & Open Day 2020 είναι το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”.  

Εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες: openday2020.humanbrainproject.eu

Πηγή: Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

 

Human Brain Project