Θέατρο|22.04.2020 18:06

Παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Newsroom

Παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό τον περασμένο χειμώνα «ανεβάζει» το Κ.Θ.Β.Ε. στο Διαδίκτυο. Με την δράση του αυτή συνεχίζει την προσπάθειά του για επικοινωνία με τους θεατές, στέλνοντας το μήνυμα πως οι σκηνές είναι κλειστές, αλλά το Θέατρο είναι ανοιχτό. Οι δωρεάν διαδικτυακές προβολές γίνονται με την σύμφωνη γνώμη όλων των συντελεστών και των ηθοποιών της κάθε παραγωγής.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας από 25 Απριλίου ως 3 Μαϊου 2020, διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 25 Απριλίου

«Ο μεγαλοπρεπής κερατάς» του Φερνάν Κρομλένκ, στις 21:00

Κυριακή 26 Απριλίου

«Οι απ’ αλλού φερμένοι», στις 12:00

«Ο μεγαλοπρεπής κερατάς» του Φερνάν Κρομλένκ, στις 21:00

Δευτέρα 27 Απριλίου

«Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, στις 21:00

Τρίτη 28 Απριλίου

«Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, στις 21:00

Τετάρτη 29 Απριλίου

«Η μεγάλη πλατεία» του Νίκου Μπακόλα, στις 21:00

Πέμπτη 30 Απριλίου

«Η μεγάλη πλατεία» του Νίκου Μπακόλα, στις 21:00

Παρασκευή 1 Μαΐου

«Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, στις 21:00

Σάββατο 2 Μαΐου

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη, στις 21:00

Κυριακή 3 Μαΐου

«Οι απ’ αλλού φερμένοι», στις 12:00

«Οι στυλοβάτες της κοινωνίας» του Χένρικ Ίψεν, στις 21:00

Ο μεγαλοπρεπής κερατάς

«Ο μεγαλοπρεπής κερατάς» του Φερνάν Κρομλένκ, παρουσιάζεται σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη. Η υπόθεση αφορά στην υποψία απιστίας που εισβάλλει στο μυαλό ενός ερωτευμένου άντρα και όλο το έργο ακροβατεί ανάμεσα στο φαρσικό και στο τραγικό. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Αποστολίδου, Γιώργος Δημητριάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Έφη Δρόσου, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Μαρία Μπαγανά, Νίκος Ορτετζάτος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Θανάσης Ραφτόπουλος, Δημήτρης Σιακάρας, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Γιώργος Στάμος.

«Οι απ’ αλλού φερμένοι», είναι μια παραμυθική αναζήτηση της αγάπης, σε δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Φράγκογλου και σκηνοθεσία Εύης Σαρμή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Λίλιαν Παλάντζα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πλεξίδα, Πολυξένη Σπυροπούλου, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Τσεσμελής.

Οι απ΄αλλού φερμένοι

Στην απαγωγή ενός τραπεζίτης οδηγεί η οικονομική κρίση ένα νεαρό ζευγάρι στην Ισπανία. «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο αποτελεί μια πολιτική κωμωδία που αποτυπώνει την αμηχανία τυων ανθρώπων μπροστά σε ένα ισχυρό οικονομικό σύστημα, αλλά και τη δυσκολία τους να μετατρέψουν την οργή σε πολιτική πράξη με νόημα. Η μετάφραση του έργου είναι της  Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Σακατζή, ενώ στον ρόλο του απαχθέντα τραπεζίτη είναι ο απολαυστικός Κώστας Σαντάς. Μαζί του οι: Ελένη Γιαννούση, Νατάσα Δαλιάκα, Χρίστος Νταρακτσής, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Η μεγάλη πλατεία

Ο Άκης Δήμου ανέλαβε μετά από παραγγελία του Κ.Θ.Β.Ε, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή τη «Μεγάλη Πλατεία», ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας, που απέσπασε το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1988. Ο Νίκος Μπακόλας έγραψε ένα μυθιστόρημα με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης και την σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε η Ελένη Ευθυμίου. Παίζουν: Ελένη Θυμιοπούλου, Νίκος Καπέλιος, Γιάννης Καραμφίλης, Μελίνα Κοτσέλου, Νίκος Κουσούλης, Γιάννης Μαστρογιάννης, Νίκος Μήλιας, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σακατζής, Εύη Σαρμή, Κατερίνα Σισίννι, Θεόδωρος Σκούρτας, Χριστίνα Σωτηριάδου, Φωτεινή Τιμοθέου, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Μάρα Τσικάρα, Βικτώρια Φώτα, Μαρία Χατζηιωαννίδου, ενώ συμμετέχει μουσική κομπανία.

θεατρικές παραστάσειςΚΘΒΕδωρεάν