Θέατρο|20.02.2021 12:22

Πάνος Σκουρολιάκος: «Η Λίνα Μενδώνη διόρισε τον Λιγνάδη πίσω από μια κλειστή πόρτα»

Newsroom

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο τομεάρχης Πολισμού του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» και μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δίνοντας την απάντησή του στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τα όσα του καταλόγισε σχετικά με το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Απάντησα στην κυρία Λίνα Μενδώνη, ότι τη δουλειά μου δεν την κάνω με φήμες και κουτσομπολιά. Δεν είμαι αυτός, ο οποίος διόρισε τον κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο. Αυτός που πήρε την πολιτική ευθύνη, πρέπει να απολογηθεί και να απολογηθεί και ο πολιτικός προϊστάμενός του. Πάνω από την κυρία Μενδώνη είναι ο κύριος Πρωθυπουργός. Περιμένουν να μας πουν γιατί έκαναν αυτή την επιλογή» ανέφερε, αρχικά, ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Διαβάστε επίσης: Λιγνάδης στο OPEN: «Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου, αρμόδια τα δικαστήρια»

«Θέλω να σας πω δύο πράγματα. Αρχικά, η Λίνα Μενδώνη δεν ζούσε στην παραμεθόριο που δεν είχε ίντερνετ και τηλεόραση. Δεκαπέντε χρόνια ήταν η Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Υπηρέτησε πέντε διαφορετικούς υπουργούς. Αυτή δεν είχε ακούσει φήμες; Οι προσωπικές και αδιαφανείς επιλογές έχουν και κόστος. Όταν ήρθε στην κυβέρνηση η ΝΔ, βρήκε ήδη από το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρόλαβε να το προχωρήσει γιατί έγιναν οι εκλογές, μία προκήρυξη δημόσιου ενδιαφέροντος για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Αν δεν της άρεσε αυτή η προκήρυξη, ας έκανε μία άλλη δική της. Τι σημαίνει αυτή η προκήρυξη; Ότι ανοιχτά έρχεται όποιος θέλει στο υπουργείο και δηλώνει το ενδιαφέρον του, με βάση το βιογραφικό και το όραμά του, για τη θέση αυτή. Εκείνη, όμως, μέσα από μία κλειστή πόρτα διόρισε τον κ. Λιγνάδη» συμπλήρωσε.

«Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. Η κοινωνία έχει δεχτεί και αγκαλιάσει τα θύματα που δεν ήταν το ίδιο εύκολο πριν από μερικά χρόνια. Έχουμε υποχρέωση ως κοινωνία να δώσουμε τα θύματα καθαρά και δικαιωμένα, μήπως ξεθωριάσει λίγο η μαυρίλα που έχει συσσωρευτεί μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία υπάρχει νόμος που το αδίκημα δεν παραγράφεται εάν το θύμα μιλήσει μετά τα τριάντα του. Εδώ αναγνωρίζει ο νομοθέτης ότι ένα παιδί 14 με 20 χρονών δεν έχει ακόμα τον ψυχισμό και τη δύναμη να βγει και να καταγγείλει κάποιον δημόσια. Ειλικρινά σας μιλάω, αυτό το βάθος της υπόθεσης δεν το φανταζόμουν» ανέφερε ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Λίνα Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος»

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν ήταν ποτέ φίλος της και πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Αλλά όπως είπε, το μάθαμε τώρα, δεν το γνωρίζαμε πριν...

Μιλώντας σε ενημέρωση στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού η κυρία Μενδώνη ανέφερε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και πως ο ίδιος δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019 αλλά πως έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο. Απαντώντας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Λίνα Μενδώνη ανέφερε «πρωταγωνίστριά του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου» και πρόσθεσε «εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος». «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας κακοεπικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Η κυρία Μενδώνη σημείωσε ότι όταν τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Εθνικό Θέατρο βγήκε προκήρυξη. «Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή» τόνισε η κυρία Μενδώνη.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Λίνα Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος - Το μάθαμε τώρα

Πάνος ΣκουρολιάκοςΛίνα ΜενδώνηΔημήτρης Λιγνάδης