Θέατρο|05.11.2021 13:47

Into The Woods: Ακυρώθηκε η παράσταση του Terry Gilliam, έπειτα από φήμες για δυσαρέσκεια των συντελεστών

Newsroom

Ο Βρετανός, κωμικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης Τέρι Γκίλιαμ (Terry Gilliam) θα σκηνοθετούσε το μιούζικαλ «Into The Woods», το οποίο θα ανέβαινε στο θέατρο του Λονδίνου από την άνοιξη του 2022. Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε μέσω ανακοίνωσης στον ιστότοπο του Old Vic ότι το μιούζικαλ δεν θα παρουσιαστεί στον χώρο.

Ο Γκίλιαμ δεν έχει σχολιάσει την ακύρωση, αλλά σε άρθρο του περιοδικού «The Stage» υποστηρίζεται ότι οι συντελεστές ήταν δυσαρεστημένοι με προηγούμενες αμφιλεγόμενες παρατηρήσεις του σκηνοθέτη.

Ο Τέρι Γκίλιαμ, πρώην μέλος των Monty Python είχε προηγουμένως κάνει πολλά σχόλια σχετικά για το κίνημα #MeToo, το οποίο χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Independent «κυνήγι μαγισσών». Υποστήριξε ακόμη ότι «οι λευκοί άνδρες είναι τα πραγματικά θύματα» καθώς και ότι «στην πραγματικότητα, είναι οι γυναίκες που έχουν όλη τη δύναμη».

Σε ανακοίνωση του Old Vic που δημοσιεύεται από το «The Stage», όπως αναφέρει το BBC, σημειώνεται: «Ενόψει οποιασδήποτε ανακοίνωσης για τη θεατρική σεζόν, η διεύθυνση του Old Vic θα συναντιέται με τους σκηνοθέτες που έχουν προγραμματιστεί να εργαστούν φυσικά για να συζητήσουμε για τον πολιτισμό και τις αξίες μας. Αυτό συνέβη με τους συν-σκηνοθέτες του "Into The Woods", Τέρι Γκίλιαμ και Λία Χάουσμαν».

Μερικά μέλη της Old Vic 12, ομάδας νέων συγγραφέων, παραγωγών και σκηνοθετών που εργάζονται σε έργα για το θέατρο, αναφέρθηκαν στην ακύρωση της παράστασης του Γκίλιαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά χρειάστηκαν τόσο χρόνο για να κάνουν κάτι σωστό μία φορά» έγραψε στο Twitter η Νάσι Κόναν.

Το μέλος της Old Vic 12, Πένι Μπαμπακάνι έγραψε επίσης στο Twitter: «Ωραία. Έπρεπε να είχε ακυρωθεί πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Και η ηγεσία του Old Vic χρωστάει σε πολλούς από εμάς μια συγγνώμη για τον απαίσιο, απαίσιο τρόπο που αντιμετωπίστηκε το ζήτημα».

Monty PythonΛονδίνομιούζικαλMeToo