Θέατρο|27.11.2021 17:00

Άρης Σερβετάλης: «Το 2021 δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι τόσο ηλίθιος» λέει ο Πέτρος Τατσόπουλος - Ο πασίγνωστος πρωταγωνιστής που θα τον αντικαταστήσει

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(NDP)
(NDP)
(NDP)
(NDP)
(NDP)
(NDP)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο «Κιβωτός». O Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» σχολίασε την απόφαση του ηθοποιού. «Εγώ, ως άθεος, κινδυνεύω το ίδιο με έναν πολύ θρήσκο άνθρωπο. Τα μόνα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε είναι κοινά για όλους. Θεωρώ γελοία την επιχειρηματολογία και την αβάσταχτη ελαφρότητά του. Το 2021 δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι τόσο ηλίθιος. Δεν υπάρχει κάποιο παγκόσμιο σχέδιο, να μείνουμε όλοι σπίτι μας να πεθάνουμε. Πιστεύω ότι ούτε ο Άρης τα πιστεύει όλα αυτά. Ο Γρηγόρης Πετράκος από πλευράς ανευθυνότητας συναγωνίζεται αν δεν προπορεύεται του Σερβετάλη. Δεν μπορώ να συγχωρήσω τους ανθρώπους που εν ψυχρώ, ενώ το ξέρουν στέλνουν μαζικά κόσμο στις ΜΕΘ και στα νεκροταφεία» ανέφερε, αρχικά, ο συγγραφέας. 

Και συνέχισε: «Ο Άρης Σερβετάλης έχει στήριξη από μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι διακρίνονται για την πνευματική τους νωθρότητα. Δεν βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει. Η σκέψη του ξεκίναγε από τη θρησκοληπτική στάση, που κρατάει τον τελευταίο καιρό. Πιθανόν μπέρδεψε τον ρόλο του με την πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο θαύμα είναι να ανακαλέσει και να μην στρέψει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στον όλεθρο».

Η ανακοίνωση της παραγωγής

Την ίδια ώρα, η παραγωγή της θεατρικής παράστασης «Ρινόκερος» ξεκαθαρίζει με επίσημη ανακοίνωσή της, τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Άρη Σερβετάλη, μετά τις τεράστιες διαστάσεις που πήρε η απόφασή του. «Ως εταιρεία παραγωγής της παράστασης Ρινόκερος και βλέποντας να αναπτύσσονται διάφορες παραφιλολογίες γύρω από την αποχώρηση του πρωταγωνιστή μας από την παράσταση, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Άρης Σερβετάλης είχε δηλώσει από το καλοκαίρι την πρόθεσή του να μην συμμετέχει στην παράσταση εφόσον τα θέατρα λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους κλειστούς χώρους, η αποχώρηση του κρίθηκε από τη μεριά του δεδομένη. Ως εκ τούτου θεωρούμε καθήκον μας να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στους εργαζόμενους και τους συντελεστές της παράστασης. Οι συγκεκριμένες ενέργειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Η εταιρεία παραγωγής, ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ». Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστός πρωταγωνιστής θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Σερβετάλη, του οποίου το όνομα θ' ανακοινωθεί σύντομα.

 

ρινόκεροςΚορονοϊόςηθοποιόςΠέτρος ΤατσόπουλοςΆρης Σερβετάληςπανδημία