Θέατρο|29.01.2019 18:27

ΚΘΒΕ: Οι ηθοποιοί επιστρέφουν στο σανίδι

Μαρία Ριτζαλέου

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ έκαναν δύο γενικές συνελεύσεις µέσα στο Σαββατοκύριακο και µε ψήφους 52 υπέρ έναντι 51 κατά αποφάσισαν να σταµατήσουν τις στάσεις εργασίας και να ανοίξουν όλες τις σκηνές, ενώ σήµερα συναντώνται στην Αθήνα, στα γραφεία του Σωµατείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), εκπρόσωποί του µε τη διοίκηση και τη διεύθυνση του ΚΘΒΕ.

«Φαίνεται ότι επικράτησε η λογική και θα βρεθεί η νοµική λύση ώστε να υπογραφεί άµεσα η συλλογική σύµβαση» ανέφερε στο «Εθνος» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θέατρου, Γιάννης Αναστασάκης, προσθέτοντας ότι τις πέντε εβδοµάδες που το ΚΘΒΕ ήταν κλειστό χάθηκαν πάνω από 250.000 ευρώ από τα ταµεία, ιδιαίτερα µάλιστα επειδή οι κινητοποιήσεις συνέπεσαν µε την περίοδο των εορτών που παραδοσιακά τα θέατρα γεµίζουν.

ωΓια άλλη µια φορά η διοίκηση και η διεύθυνση του θεάτρου διεµήνυσαν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τη θέση τους και δεν θα απαλείψουν την παρακράτηση του 10% από τη νέα συλλογική σύµβαση εργασίας, γεγονός που, αν συνέβαινε, θα τους έστελνε στο εδώλιο του κατηγορουµένου για απιστία.

Φόρµουλα

«Σταµατάµε προσωρινά τις κινητοποιήσεις µας, εκτιµώντας ότι θα βρεθεί µία φόρµουλα από τους νοµικούς των δύο πλευρών και θα υπογράψουµε συλλογική σύµβαση εργασίας. Πριν από κάθε παράσταση θα ενηµερώνουµε το κοινό για τα αιτήµατά µας και θα κάνουµε νέα γενική συνέλευση το ερχόµενο Σάββατο, για να αποφασίσουµε τι θα γίνει στη συνέχεια» δήλωσε στο «Εθνος» ο Βασίλης Σεϊµένης, µέλος της αντιπροσωπευτικής επιτροπής των ηθοποιών και της διοίκησης του ΣΕΗ. Είχε προηγηθεί µια γενική συνέλευση το Σάββατο, στην οποία προτάθηκε να εξαγγελθεί απεργία την Τρίτη, να ανοίξουν τα θέατρα Τετάρτη και Πέµπτη, να συνεχιστεί η απεργία την Παρασκευή και να γίνουν στάσεις εργασίας το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΚΘΒΕ