Θέατρο|14.12.2021 09:03

Call Me Diana: Αυλαία ετοιμάζεται να ρίξει το μιούζικαλ Νταϊάνα - Η ανακοίνωση

Newsroom

Οι παραγωγοί του μιούζικαλ «Call Me Diana» ανακοίνωσαν ότι οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την παράσταση "Νταϊάνα"... Ευχαριστούμε από καρδιάς το καστ, το συνεργείο και όλους όσους συμμετείχαν στη δημιουργία της παράστασης. Και στο κοινό που έδειξε την αγάπη και την υποστήριξή του σε κάθε παράσταση» επισήμαναν σε δήλωσή τους οι παραγωγοί του μιούζικαλ.

Τον ρόλο της Νταϊάνα είχε η ηθοποιός Τζίννα ντι Βάαλ και η ιστορία ήταν τοποθετημένη στο 1981, ακολουθώντας την πριγκίπισσα καθώς προετοιμάζονταν για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Το μιούζικαλ αναφέρεται και στον απόηχο που είχε ο γάμος από την πολύ γνωστή σχέση του Κάρολου με την Καμίλα μέχρι τη σχέση της πριγκίπισσας με τον Τύπο.

Προσπάθεια χρόνων

Η θεατρική παράσταση ανέβηκε σε σκηνή του Λονδίνου, επειτα από προσπάθειες χρόνων για συγκέντρωση πόρων μέσω διαδικτύου (crowdsourcing) και αναζήτηση επενδυτών. «Η Νταϊάνα πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της εποχής μας. Κανένα άλλο ανθρώπινο ον δεν είχε ποτέ τόσους θαυμαστές και ακόμα έχει αν και έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τον θάνατό του. Η απίστευτη αγάπη για την ομορφιά που αντιπροσώπευε η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι ακόμα τόσο δυνατή όσο ποτέ, εκατομμύρια θαυμαστών της σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να εκφράζουν την αγάπη τους σε καθημερινή βάση. Το μιούζικαλ "Call Me Diana" είναι ένας ύμνος αυτής της ανεξίτηλης αγάπης. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε θεωρίες συνωμοσίας, η μουσική παράσταση είναι γραμμένη για να ενθουσιάσει κάθε θαυμαστή της Νταϊάνα» σημειώνεται στην περιγραφή του θεατρικού έργου. 

Θεωρίες συνωμοσίας

Ένας από τους βασικούς συντελεστές του μιούζικαλ είναι ο Μπράιαν Γουάτσον, ο οποίος έχει υποστηρίξει θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο της Νταϊάνα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι όταν γραφόταν το σενάριο μία από τις παραμέτρους που ελήφθη υπόψη ήταν να μην αναστατωθούν οι γιοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα. «Δεν θέλεις οι θεατές να φεύγουν με κλάματα. Θέλεις να τους βλέπεις να είναι ερωτευμένοι με το είδωλο που έγινε η Νταϊάνα» ανέφερε ο Γουάτσον.

Στο μιούζικαλ εμφανίζονται ως χαρακτήρες ο Φρέντι Μέρκιουρι, εκλιπών τραγουδιστής των Queen και ο Βρετανός κωμικός Κένι Έβερετ. Η μάχη της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τη βουλιμία και η εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του BBC Μάρτιν Μπασίρ είναι μέρος του σεναρίου. Ο Μπράιαν Γουάτσον προσκάλεσε στην πρεμιέρα στο Leicester Square Theatre τους καλλιτέχνες φίλους της Νταϊάνα, Ροντ Στιούαρτ, Έλτον Τζον και Μπράιαν Μέι.

ΝταϊάναμιούζικαλΛονδίνοπριγκίπισσα ΝταϊάναBBC