Θέατρο|17.12.2021 13:20

Ξεκίνησε ο «Ρινόκερος» με τον Αιμιλιανό Σταματάκη - Τι του είπε ο Άρης Σερβετάλης όταν μίλησαν για την αντικατάσταση

Newsroom

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Πέμπτης (16/12) ο Αιμιλιανός Σταματάκης στην παράσταση «Ρινόκερος» του Ιονέσκο από την οποία αποχώρησε ο Άρης Σερβετάλης, δημιουργώντας αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια από τον θεατρικό - και όχι μόνο - κόσμο. Θυμίζουμε ότι ο ηθοποιός διαφώνησε με τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα θέατρα και αποχώρησε. 

Ο αντικαταστάτης του, Αιμιλιανός Σταματάκης έκανε για πρώτη φορά δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες για τον ρόλο του στην παράσταση, ενώ αποκάλυψε και την επικοινωνία που είχε με τον Άρη Σερβετάλη, ο οποίος έφυγε από την παράσταση καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές.

«Σίγουρα είναι κάτι αρκετά δύσκολο. Από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κληθεί να επιχειρήσω. Όταν έχεις καλούς συνεργάτες και υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει φόβος. Με τον Άρη Σερβετάλη δεν μιλήσαμε τόσο πολύ, αν και θα ήταν χαρά μου. Παρόλα αυτά όσο μιλήσαμε ήταν πολύ εμψυχωτικός και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Ούτως ή άλλως ήμασταν συνεργάτες όλο το καλοκαίρι και έχουμε πολύ καλές σχέσεις» αρκέστηκε να πει ο Αιμιλιανός Σταματάκης

Αναφορικά με τους ηθοποιούς που έφυγαν από παραστάσεις για να πάνε στο Survivor είπε: «Εγώ δεν θα το έκανα. Ο καθενας παίρνει την ευθύνη των πράξεών του».

Στον «Ρινόκερο» ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και την μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μιας ολοκληρωτικής εξουσίας που έχοντας αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης» μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν  το όνειρο για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική.

Τη διανομή συμπληρώνει ένας ξεχωριστός θίασος ταλαντούχων ηθοποιών: Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Νούσης, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη.

Άρης ΣερβετάληςρινόκεροςΑιμιλιανός Σταματάκηςθεατρική παράστασηεμβολιασμένοι