Θέατρο|13.07.2022 22:50

Elton John: Ο θρυλικός πιανίστας παρουσίασε τραγούδια από το μιούζικαλ «Ο διάβολος φοράει Prada»

Newsroom

Ο Elton John αξιοποιεί τις μουσικές του ικανότητες - και το πάθος του για τη μόδα - για το The Devil Wears Prada: The Musical. Σε αποκλειστικό του PEOPLE, ο θρυλικός πιανίστας και συνθέτης παρουσιάζει μερικά από τα κομμάτια της μουσικής του για την επερχόμενη παράσταση στο Σικάγο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Lauren Weisberger και στην ομώνυμη ταινία του 2006 με πρωταγωνίστριες την Anne Hathaway και τη Meryl Streep.

«Είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες και το θέμα της "ζητάει" μουσική», λέει ο 75χρονος John. «Αλλά απλά σκέφτηκα: "Πρέπει να έχεις χαρακτήρες για τους οποίους μπορείς να γράψεις [τραγούδια] και πρέπει να έχεις ένα σκηνικό που μπορεί να σε εμπνεύσει μουσικά", και η ταινία το κάνει».

Στο βίντεο, ο John ερμηνεύει αποσπάσματα από τα κομμάτια του μιούζικαλ «Dress Your Way Up», «When a Legend Is Born» και, φυσικά, «The Devil Wears Prada».

Για το «When a Legend Is Born», λέει: «Οι στίχοι είναι τόσο λαμπροί γιατί ακούγεται σαν να έχω πάει σε αρκετά fashion shows στη ζωή μου για να ξέρω ότι είναι ο ενθουσιασμός όταν βλέπεις κάτι καινούργιο και βλέπεις κάτι σπουδαίο, και είσαι εκεί και μπορείς να νιώσεις τον ενθουσιασμό μέσα στο πλήθος και ξέρεις ότι κάτι ξεχωριστό έχει έρθει. Είναι σαν να πηγαίνεις να δεις μια ροκ συναυλία».

Χαρακτηρίζοντας τη μουσική επένδυση «μοντέρνα», ο Elton John αποκαλύπτει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν «γράψει 20 τραγούδια μέχρι στιγμής» και ότι «απόλαυσε τη συγγραφή του καθενός από αυτά».

«Όλοι οι χαρακτήρες [έχουν] κατά κάποιο τρόπο κάτι να πουν, οπότε σου δίνει μεγάλο περιθώριο για να γράψεις», λέει. «Μπορείς να γράψεις γλαφυρά νούμερα, μπορείς να γράψεις σοβαρά νούμερα, μπορείς να γράψεις ένα πολύ ρομαντικό τραγούδι, ένα πολύ επιπόλαιο τραγούδι». Και ήξερε ότι η Shaina Taub ήταν η τέλεια επιλογή για να βοηθήσει στη συγγραφή των στίχων, καθώς ήταν η «αγαπημένη του ανάμεσα σε τρεις ή τέσσερις υποψήφιες». «Τα βρήκαμε από την πρώτη στιγμή», λέει ο John. «Είναι εξαιρετική στο να ζωντανεύει χαρακτήρες. Απλά ξέρει πώς να το κάνει».

Ο John συνεχίζει να επαινεί τα άλλα μέλη της ομάδας της παράστασης, συμπεριλαμβανομένης της σκηνοθέτιδας Anna D. Shapiro, την οποία αποκαλεί «μία από τις πιο αξιοσέβαστες σκηνοθέτιδες που έχουν κερδίσει βραβείο Tony» και λέει ότι έχει «τόσο πολύ ενθουσιασμό» για την παράσταση. «Όλοι οι εμπλεκόμενοι μέχρι στιγμής είναι τόσο ενθουσιώδεις και είναι ένα όνειρο», λέει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Τony και Grammy καλλιτέχνης. «Το κοινό θα φύγει ενθουσιασμένο».

Το καστ του The Devil Wears Prada: The Musical θα ηγηθεί η βραβευμένη με Tony Beth Leavel ως Miranda Priestly (η Streep, 73 ετών, στην ταινία) και η Taylor Iman Jones ως Andy Sachs (η Hathaway στην ταινία, 39 ετών). Στους συμπρωταγωνιστές περιλαμβάνονται οι Javier Munoz ως Nigel Owens, Christiana Cole ως Lauren Hunter, Megan Masako Haley ως Emily Charlton, Tiffany Mann ως Kayla Ward, Michael Tacconi ως Nate Angstrom και Christian Thompson ως Christian Thompson. Εκτός από τους John, Shapiro και Taub, η ομάδα περιλαμβάνει την υπεύθυνη μουσικής Nadia DiGiallonardo, τον συνθέτη Giles Martin και τον χορογράφο James Alsop, ενώ το βιβλίο είναι της Kate Wetherhead.

Με πληροφορίες από people.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκη Λιγνάδη: Ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση για τους δύο βιασμούς

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βερναρδακισμός» είναι ένας «Πολάκισμός», είναι ο εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής

Εμπρησμός στη Real News: Δύο οι δράστες - Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση

Ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν τα καθαρότερα νερά για κολύμβηση: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

ΜπρόντγουεϊμιούζικαλΈλτον Τζονειδήσεις τώραElton John