Δημήτρης Παπαϊωάννου: Υποψήφιος για το θεατρικό βραβείο Λόρενς Ολίβιε (vid)
NewsroomΥποψήφιος για το βρετανικό θεατρικό βραβείο Λόρενς Ολίβιε, είναι ο Έλληνας χορογράφος και σκηνοθέτης, Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Τα Βραβεία Λόρενς Ολίβιε ξεκίνησαν το 1976 ως «The Society of West End Theatre Awards» και μετονομάστηκαν προς τιμήν του αείμνηστου ηθοποιού σερ Λόρενς Ολίβιε. Τα θεατρικά βραβεία οργανώνονται και απονέμονται από το Θέατρο Society of London στο Λονδίνο και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου διεκδικεί το βραβείο «Outstanding achievement in dance» (Εξαιρετικό επίτευγμα στον χορό).
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι υποψήφιος για το βραβείο με τη χορογραφία του για «The Great Tamer» (o Μεγάλος Δαμαστής), μία παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, και η οποία αποθεώθηκε στην πρεμιέρα του στο λονδρέζικο Sadler's Wells, στο πλαίσιο του φημισμένου φεστιβάλ Dance Umbrella.
Μεγάλος αντίπαλος του Έλληνα χορογράφου είναι το έτερο ιερό τέρας του χορού, Άκραμ Καν με το έργο «Xenos».
- Οι τρεις λόγοι που ο Τραμπ διεκδικεί τη Γροιλανδία και οι τρεις τρόποι για την αποκτήσει
- Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα
- Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας
- Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα; Μια νέα επιστημονική μελέτη ίσως έχει την απάντηση