Θέατρο|19.03.2019 14:30

Μιχάλης Συριόπουλος: Νικητής του θεατρικού βραβείου Δημήτρης Χορν

Newsroom

Ο ηθοποιός Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο νικητής του σημαντικού θεατρικού βραβείου Δημήτρης Χορν και βραβεύθηκε για τον ρόλο του Καντίντ στο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα) και για τον ρόλο του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Φεστιβάλ Αθηνών/ Πειραιώς 260).

Η Πόλη (Φωτογραφία: ©Ελίνα Γιουνανλή)

«Είναι λίγο περίεργη η στιγμή. Ξέρετε πριν από 13-14 χρόνια, μόλις είχα χάσει 36 κιλά για το θέατρο, προκειμένου να δώσω εξετάσεις. Έδωσα τελικά με το τραγούδι του Χορν “Πες μου μια λέξη”. Το είπα σε όλες τις εκδοχές από τζαζ μέχρι τα πάντα. Ευχαριστώ πολύ τον Θωμά Μοσχόπουλο και τον Γιάννη Μόσχο. Ο Μοσχόπουλος με έκανε να ρισκάρω και να κατέβω στην Αθήνα με τον σκύλο μου κι 20 ευρώ. O Γιάννης Μόσχος με έκανε να δω στον καθρέφτη της ψυχής μου. Αφιερώνω το βραβείο στους γονείς μου που με έκαναν να χαμογελάω στα δύσκολα» δήλωσε συγκινημένος όταν παρέλαβε τον σταυρό του Δημήτρη Χορν από τον Σταμάτη Φασουλή.

Μιχάλης Συριόπουλος (Papadakis Press/ Δημήτρης Πελέκης)

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη ένατη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο μεγάλος ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο (3.000 ευρώ) και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Ο Γιάννης Νιάρρος, βραβείο Χορν 2018, δεν παρέστη για να δώσει τον σταυρό γιατί έπρεπε να προλάβει την δική του παράσταση, στο Τζένη Καρέζη («Στέλλα κοιμήσου»). Πρόεδρος της επιτροπής των βραβείων είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Μιχάλης Συριόπουλοςβραβείο Χορν