Θέατρο|16.10.2023 16:50

Η Κάτια Γκουλιώνη είναι η Σωτηρία Μπέλλου στο θέατρο Μικρό Χορν

Newsroom

Το κοινό και ο Τύπος αγκάλιασε το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε» τους τρεις μήνες που παρουσιάστηκε την προηγούμενη θεατρική σεζόν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη την ανοιξη.

Ετσι, η παράσταση-αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, συνεχίζεται και τη νέα σεζόν στο θέατρο Μικρό Χορν με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Η σκηνοθεσία, η διασκευή και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Η Κάτια Γκουλιώνη συγκινεί και καθηλώνει

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Ανθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε.

Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Αυτό το βράδυ, η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή - Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

ειδήσεις τώραΣωτηρία ΜπέλλουΚάτια Γκουλιώνη