Κατερίνα Ευαγγελάτου: Ο Ιππόλυτος μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Hong Kong κάνει στάση στην Αθήνα
NewsroomΟ Ιππόλυτος του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίασή του, τον Μάρτιο, στο 53ο Hong Kong Arts Festival, που αποτέλεσε ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για την εξωστρέφεια τόσο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, όσο και της παράδοσης του αρχαίου δράματος, επιστρέφει στο κοινό της Ελλάδας για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 18 και 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.
Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2023, ως παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και στη συνέχεια περιόδευσε σε σημαντικά θέατρα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στη νέα της εκδοχή της, παρουσιάζεται ως συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.
Στην ανανεωμένη διανομή πρωταγωνιστούν οι: Στεφανία Γουλιώτη (Φαίδρα), Χριστίνα Μαξούρη (Τροφός), Δημήτρης Παπανικολάου (Αγγελιαφόρος), Έλενα Τοπαλίδου (Αφροδίτη/Άρτεμις), Γιάννης Τσορτέκης (Θησέας) και Ορέστης Χαλκιάς (Ιππόλυτος)
- Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν
- Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος
- Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»
- Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο