Θέατρο|15.09.2019 12:08

Τι θα δούμε τη χειμερινή σεζόν στο θέατρο Πορεία

Newsroom

Είκοσι χρόνια λειτουργίας για μια από τις πιο επιτυχημένες σκηνές της πόλης το θέατρο Πορεία της οδού Τρικόρφων  και αναγγελία για ένα εργαστήριο θεατρικής γραφής σε αναζήτηση νέων συγγραφέων, νέων έργων πλάι σε μεγάλες επιτυχίες που φέτος επαναλαμβάνονται και νέα έργα σε ένα αποκλειστικά «ελληνικό ρεπερτόριο». 

Με πρώτο τον Γιούγκερμαν που έχουν ήδη δει 35.000 θεατές(πρεμιέρα 9 Οκτωβρίου) που ανανεώνει τη διανομή του - προστίθενται οι Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Σοφολόγης και Αλέξανδρος Βαμβούκος - ενθαρρύνοντας τον σκηνοθέτη του Δημήτρη Τάρλοου πως θα προκύψει ένας νέος «Γιούγκερμαν».

Ακολούθως, το «Ευχαριστημένο» (πρεμιέρα 20/9) της Μαρίνας Καραγάτση, ύστερα δε από την πανηγυρική παρουσίαση του στον τόπο όπου γεννήθηκε, την Άνδρο και το «Ύψωμα 731» (πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου) του Άρη Μπινιάρη, την hard rock ερμηνεία της ιστορικής μάχης των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών στο Τεπελένι – η οποία το καλοκαίρι φιλοξενήθηκε και στην Ιταλία σε μια μυσταγωγική παρουσίαση.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, προγραμματίζονται τρεις νέες παραγωγές. Πρόκειται για την «Δόξα κοινή», απόπειρα ποιητικού θεάτρου με αφετηρία την «Οδό των Φιλελλήνων» του Ανδρέα Εμπειρίκου, πάνω στην οποία έχει εργαστεί ο Στρατής Πασχάλης. Ο ποιητής και σταθερός συνεργάτης του Δημήτρη Τάρλοου έχει αναλάβει να δημιουργήσει «μια παράσταση στο κενό, βασισμένη σ’ ένα τόσο σημαντικό έργο, αφιερωμένο στην ελληνική ερωτική ποίηση. Αντλώντας από τους μείζονες Έλληνες ποιητές προσπάθησα να δημιουργήσω ένα σενάριο με ένθετες ερωτικές ιστορίες, καθεμιά από τις οποίες θα αφηγείται ένα ξεχωριστό συμβάν. Επί σκηνής από τα τέλη Ιανουαρίου θα είναι οι Γιάννης Νταλιάνης, Άρης Μπαλής, Λήδα Μανιατάκου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Θάλεια Σταματέλου, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Διονύσης Πιφέας και Αρετή Τίλη.

Η χορογράφος Κορίνα Κόκκαλη, σκηνοθετεί και χορογραφεί την διαδρομή της γυναίκας μετανάστριας στο «Heliotopia», μια παραγωγή σε συνεργασία με το δίκτυο υποστήριξης «Μέλισσα» και με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Φαναριώτη τον Δεκέμβριο. 

Τη σκυτάλη παίρνει η Μαρία Μαγκανάρη με τη «Νύχτα της Ιγκουάνα», ένα από τα σπάνια παιζόμενα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς που έγινε ευρύτερα γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά από τον Τζον Χιούστον. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι:  Μαρία Κεχαγιόγλου, Σύρμω Κεκέ, Ανθή Ευστρατιάδου και μαζί τους ο Κώστας Βασαρδάνης, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Μπινιάρης και Βίκυ Κατσίκα.

θέατρο Πορεία