Θέατρο|18.09.2019 19:25

«Παραµύθια για να σπάτε κέφι» στο studio Μαυρομιχάλη

Newsroom

Η Θεατρική ομάδα «Τόπι» συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μεγάλη της επιτυχία «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» του Τζιάνι Ροντάρι και διασκευάζει ιστορίες του μεγάλου αυτού δάσκαλου και λογοτέχνη δίνοντας αφορμή στα παιδιά να δουν τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά. 

Επτά ιστορίες του Ροντάρι ζωντανεύουν και γίνονται μια μοναδική παιδική παράσταση, όπου τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές, αφού χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους η παράσταση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Η παράσταση είναι πιστοποιημένη στη σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού για παιδιά όλων των ηλικιών. Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Κυριακή μέχρι το Πάσχα!

Ο Τζιάνι Ροντάρι γεννήθηκε στην επαρχία Νοβάρα. Εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ως δάσκαλος και μετά ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία. Σχεδόν τυχαία ξεκίνησε να γράφει για παιδιά. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν τιμηθεί με διάφορα βιβλία, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο Άντερσεν (1970), το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας. Χάρη στον Τζιάνη Ροντάρι η παιδική λογοτεχνία ξέφυγε από τα όρια της «λιγότερο σημαντικής» παραγωγής και με την γοητευτική της πολυπλοκότητα, βρήκε ξανά τη θέση της στην ιστορία της λογοτεχνίας και της παιδαγωγικής.

Συντελεστές

Διασκευή –Σκηνοθεσία: Πλειώνης Δημήτρης
Μουσική: Νάσσος Σωπύλης
Σκηνογράφος /ενδυματολόγος: Μαντώ Ψυχουντάκη
Κίνηση/χορογραφίες: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Γιανούλης
Design/σχεδιασμός αφίσας: Φώτης Πολίτης
Φωτογραφίες: Σόλωνας Μάλκας & Γιώργος Κοκονός

Παίζουν οι ηθοποιοί

Στέλιος Ξανθουδάκης
Εύη Καρρά
Στέλλα Μαγγανά
Δημήτρης Πλειώνης

Πρεμιέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 11:15

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Εισιτήρια: 10€ και 8€

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.paidikotheatrotopi.gr

παραμύθια