Θέατρο|15.02.2020 15:24

Μαρία Διακοπαναγιώτου: «Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα»

Άκης Φωτόπουλος

Η Μαρία Διακοπαναγιώτου, που συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως Τασούλα σε διαφημιστικό σποτ κινητής τηλεφωνίας, ανοίγει τα χαρτιά της στο «TV Έθνος» και μιλά για όλα.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να πρωταγωνιστείτε σε μια παράσταση που έχει αγαπηθεί πολύ και έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία;

Από μικρή ονειρευόμουν να παίξω στο συγκεκριμένο μιούζικαλ και χαίρομαι πραγματικά που το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και παίζω πλέον σε αυτή τη παράσταση.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της παράστασης; Τι θα λέγατε δηλαδή σε κάποιον για να τον πείσετε να έρθει να την δει;

Νομίζω ένα από τα δυνατά σημεία αυτού του μιούζικαλ που παρουσιάζουμε σήμερα είναι οι ερμηνείες. Επειδή έχω δει το «Σικάγο» πολλές φορές θεωρώ ότι αυτό που παρουσιάζουμε εμείς σήμερα είναι κάτι το διαφορετικό καθώς είναι ένα «Σικάγο» πιο ροκ. Αυτό που βγαίνει στη σκηνή είναι κάτι πολύ εκρηκτικό που δεν το έχω ξαναδεί ποτέ.

Μαρία Διακοπαναγιώτου (Copyright: NDP)

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με το Γιάννη Κακλέα;

Με το Γιάννη έχω ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με το Εθνικό Θέατρο στο «Παιχνίδι της σφαγής» οπότε γνωριζόμασταν. Ταιριάζουμε πάρα πολύ στον τρόπο σκέψης και χάρηκα πολύ για την εκ νέου αυτή συνεργασία μας.

Θεωρείτε ότι το «Σικάγο» είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Ότι κι αν κάνω το θεωρώ μεγάλη στιγμή στη πορεία μου γιατί με κάνει καλύτερη ως ηθοποιό.

Παθιάζεστε με ότι κι αν αναλαμβάνετε;

Μόνο παθιάζομαι. Τόσο πολύ που μου λένε εντάξει σταμάτα λίγο.

Συναντήσατε ανθρώπους στην πορεία σας που να μην σας συμπαθούν;

Προφανώς. Δεν γίνεται να με συμπαθούν όλοι. Δεν είμαι και το πιο εύκολο άτομο.

Μαρία Διακοπαναγιώτου (Copyright: NDP)

Η τηλεόραση είναι στα σχέδιά σας;

Φυσικά είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μου. Δεν είμαι φαν της τηλεόρασης. Για μένα προτεραιότητα έχει το θέατρο ωστόσο αν μου ζητήσουν να παίξω σε μια τηλεοπτική σειρά και με ιντριγκάρει ο ρόλος θα το κάνω.

Με το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας πως τα πάτε;

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να βλέπεις ανθρώπους που σε αγαπάνε και να σου το εκδηλώνουνε.

Σας θυμίζουν ρόλους από προηγούμενες δουλειές σας; Τι σας λένε;

Κυρίως μου λένε πόσο πολύ με αγαπάνε και πως με γουστάρουνε σαν άνθρωπο. Μια κυρία από το εξωτερικό μου έστειλε πριν κάποιους μήνες ένα μήνυμα στο οποίο μου έλεγε μεταξύ άλλων ότι μόλις χώρισε με τον άνδρα της κι ευτυχώς που με βλέπει και χαμογελάει

Η Μαρία στην καθημερινότητα της είναι χαρά Θεού άνθρωπος;

Ανάλογα με το τι συμβαίνει στη ζωή μου. Δεν είμαι πάντως όλη την ώρα τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Γενικά είμαι σπιτόγατα. Μ’ αρέσει να είμαι πολλές ώρες στο σπίτι μου να διαβάζω, να βλέπω ωραίες ταινίες να ασχολούμαι με το σκυλί μου, να βλέπω τις κολλητές μου. Ήρεμα πράγματα.

Τι σημαίνει για εσάς ο γάμος, η οικογένεια…

Θα ήθελα να κάνω οικογένεια αλλά πρώτα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Στη παρούσα φάση πάντως δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Είμαι τόσο ευτυχισμένη με τη δουλειά μου, με τους φίλους μου, με το σκυλί μου, με την καθημερινότητα μου και δεν κάνω τέτοιου είδους σκέψεις.

Μαρία ΔιακοπαναγιώτουΟλύμπιαΣικάγο