Θέατρο|18.02.2020 17:23

Sold out οι παραστάσεις των δικηγόρων της Λάρισας

Μαρία Ριτζαλέου

«Κι όμως δεν αγαπάω το ψέμα, σας το ορκίζομαι. Το ψέμα σέρνει πίσω του τρομερές φασαρίες και μπελάδες. Πιάνεσαι στην παγίδα του, περπατάς και πέφτεις και όλοι σε κοροϊδεύουνε και γελάνε. Ενώ είναι τόσο απλό να λες την αλήθεια». Το παραπάνω απόσπασμα από τον μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, «Η Ψεύτρα», ταιριάζει γάντι στους…δικηγόρους. Το είχαν κατά νου 11 δικηγόροι από τη Λάρισα που συμμετείχαν στο θεατρικό εργαστήρι, το οποίο συντονίζει η συνάδερφός τους και ηθοποιός, Χριστίνα Βράκα και αποφάσισαν να εξελίξουν την ιστορία. Όταν η εκτελούσα χρέη σκηνοθέτης, Χριστίνα Βράκα τους ζήτησε να γράψουν από μια ιστορία «δικηγορικής τρέλας», εκείνοι κατέγραψαν τα πιο αστεία και τα πιο τραγικά που τους συνέβησαν στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα γραφεία τους. Έτσι γεννήθηκε «Η ψεύτρα του Ζαν Κοκτώ μέσα από 10+1 αληθινές ιστορίες», η παράσταση που σκίζει και είναι talk of the town αυτές τις μέρες στη Λάρισα.

Η Χριστίνα Βράκα (καθιστή) και οι δικηγόροι-ηθοποιοί

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Χορίαμβος αποδείχτηκε μικρός για να φιλοξενήσει την παράσταση που ήταν sold out το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ούτε για την αυριανή (19/2) και οι δικηγόροι θα την επαναλάβουν σίγουρα αμέσως μετά τις Απόκριες-δεν αποκλείεται μάλιστα να κάνουν με αυτήν και περιοδεία. «Η ανταπόκριση των συναδέρφων δικηγόρων στο θεατρικό εργαστήρι ήταν τεράστια. Έντεκα άτομα έμειναν σταθερά και συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα και είναι αυτοί που έφεραν σε πέρας τις πρόβες και ανεβαίνουν πλέον στο σανίδι», λέει στο ethnos.gr, η Χριστίνα Βράκα.

Οι δικηγόροι επί σκηνής

Η Μένια Γαργάλα, ο Φώτης Γιαννούλας, ο Νίκος Κολοκυθόπουλος, η Κατερίνα Κούτσικου, η Δώρα Λάμπρου, η Κατερίνα Λόκα, η Χρύσα Μούσιου, η Δανάη Μπουροτζίκα, η Ιωάννα Πολύζου, η Κατερίνα Σταυροπούλου και ο Θανάσης Φυτίλης, σαρώνουν την σκηνή και εξιστορούν ευχάριστες και συγκινητικές ιστορίες. «Υπάρχει μεράκι, πάθος και πολύ κέφι. Οι δικηγόροι που συμμετέχουν είναι ηλικίας 26-45 χρόνων, όλοι πολυάσχολοι, αλλά έρχονται στα μαθήματα, στις πρόβες και στις παραστάσεις με χαρά και καλή διάθεση. Τους ευχαριστώ γι΄αυτό και πιστεύω ότι η ομάδα θα κρατήσει και θα πάει ακόμα καλύτερα», λέει η Χριστίνα Βράκα, προσθέτοντας ότι αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι από την πρώτη στιγμή ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας. 

θεατρική παράστασηΖαν ΚοκτώΔικηγορικός Σύλλογος Λάρισας