Θέατρο|11.12.2018 13:49

Η Φέι Ντάναγουεϊ θα υποδυθεί την Κάθριν Χέπμπορν

Newsroom

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο παραγωγός Μπεν Φέλντμαν αποκάλυψε την είδηση ότι μετά από απουσία 35 χρόνων από τη σκηνή του Broadway, η Φέι Ντάναγουεϊ επιστρέφει για να υποδυθεί την Κάθριν Χέπμπορν σε θεατρικό έργο, που θα κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το θεατρικό έργο του Μάθιου Λομπάρντο με τίτλο «Tea at Five» είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία της Κάθριν Χέπμπορν, ενώ ανέβηκε πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή το 2002 με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μάλγκρου. Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Tony Award, Τζον Τίλιγκερ.

Η Κάθριν Χέπμπορν, μέσα από την πολυετή καριέρα της διατηρεί το ρεκόρ με τα περισσότερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τέσσερα στον αριθμό, από δώδεκα υποψηφιότητες. Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την αξιολόγησε πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς όλων των εποχών.

Πέθανε τον Ιούνιο του 1993 από φυσικά αίτια στην οικογενειακή κατοικία των Χέπμπορν στην πόλη Old Saybrook του Κονέκτικατ. Ήταν 96 χρονών και θάφτηκε στο νεκροταφείο Cedar Hill στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ. Προς τιμήν της εκτεταμένης θεατρικής προσφοράς της, τα φώτα του Broadway χαμήλωσαν για ώρα.

BroadwayηθοποιόςΦέι ΝτάναγουεϊΚάθριν Χέπμπορν