Σαν Σήμερα|19.11.2021 00:10

Ο Πελέ πετυχαίνει το 1000ο του γκολ και ανεβαίνει στο θρόνο του ποδοσφαίρου

Newsroom

Για ένα λεπτό σταμάτησε η Γη να κινείται. Οι άνθρωποι στο Νότιο Ημισφαίριο κράτησαν την ανάσα τους για να ακούνε καλύτερα. Οι τυφλοί ζήτησαν να τους περιγράψουν όσοι έβλεπαν τη σκηνή, που αργότερα θα την ιστορούσαν σαν να την είχαν δει κι εκείνοι…
Η κυκλοφορία στους δρόμους είχε σταματήσει, κάποιοι είχαν μαρμαρώσει μπροστά από τις βιτρίνες με τις οθόνες τηλεοράσεων. Οι πιο πολλοί είχαν ένα τρανζιστοράκι στο αφτί και με κλειστά μάτια προσπαθούσαν να ζήσουν όσα δεν έβλεπαν.
Ο άνθρωπος που κρατούσε τη μπάλα στο Μαρακανά που σιωπούσε, την χάιδεψε και την ακούμπησε προσεκτικά εκεί που το πράσινο γίνεται λευκό και μαυρίζει το νου του τερματοφύλακα. Δεν πήρε καθόλου φόρα και με ένα δεξί πλασέ, που λένε οι αθλητικογράφοι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της αθανασίας! Ο Πελέ πέτυχε το 1000ο του γκολ!
Και η Γη ξανάρχισε να κινείται, ο κόσμος πλημύρισε τους δρόμους, μια φωνή παντάνασσα σκέπασε τη σιωπή κι ο βασιλιάς Πελέ, πάμφωτος, πήρε το δρόμο για τον θρόνο του ποδοσφαίρου.

Το Μαρακανά σιώπησε ξανά

Ο Πελέ, ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, ή απλά ο Βασιλιάς έπαιξε με τη φανέλα της Σάντος κόντρα στην Βάσκο Ντα Γκάμα και ένα πέναλτι ήταν το γκολ με τον αριθμό «1000» στη λίστα του. Πολλοί είπαν πολλά από τότε: ότι μετρούσε και τα γκολ στις προπονήσεις, στα φιλικά, στο μονότερμα με τους φίλους του, όμως… Όμως ηθελημένα ξεχνούσαν να μετρήσουν τρία Μουντιάλ, δεκάδες επίσημα γκολ που τα έβλεπες και έλεγες «Αληθώς Θεού υιός ήν ούτος»… Και ο Βασιλιάς παραμένει η απόλυτος μονάρχης στο χρυσό θρόνο του ποδοσφαίρου, αφού ο συμβασιλεύς Μαραντόνα «έφυγε» νωρίς και κάποιοι Μέσι και Ρονάλντο και Νεϊμάρ ζυγίζουν το βάρος τους σε διαμάντια, αλλά Μαύρο Διαμάντι ήταν και παραμένει ένα κι αν το ζυγίσεις με αντίβαρο όλους αυτούς, θα σπάσει τη ζυγαριά προς τη μεριά του. Ο Πελέ είναι πια 81 χρονών και απλά βασιλεύει…

ποδόσφαιροΠελέΒραζιλία