Travel|14.04.2020 19:21

Μαδρίτη-Τολέδο: Ταυρομαχίες, churros και το σπίτι του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου

Newsroom

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 670 μ., μεγαλύτερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η Μαδρίτη είναι μια πόλη με ξεχωριστή γοητεία. Η «Queen Dina» μαζί με τον Νίκο επισκέφθηκαν την Plaza Real στην καρδιά της πόλης, το ιστορικό Δημαρχείο, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Atocha, τη σημαντικότερη πλατεία PUERTA DE SOL, το μοναδικό ναό του Ντέμοντ και το εστιατόριο TOROS. Παρακολούθησαν ταυρομαχία στην Αρένα Λας Βέντας και γεύθηκαν το αγαπημένο γλυκό των Μαδριλένων, τα περίφημα churros, ένα είδος λουκουμάδων, αλλά και το παραδοσιακό έδεσμα Bocadillos de calamares. 

Ο Νίκος και η Κωνσταντίνα επισκέπτονται στη Μαδρίτη το διάσημο εστιατόριο BOLA, το οποίο άνοιξε το 1870 και έχει πεντανόστιμα καστιλιάνικα παραδοσιακά πιάτα και μαγειρεύουν με την βοήθεια της σεφ Cocido Madrileno. Στη συνέχεια ταξίδεψαν νότια, στο παραμυθένιο Τολέδο, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη και από το 1986 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Εκεί βρέθηκαν στο σπίτι του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, μουσεία, εκκλησίες, γεύονται παραδοσιακές λιχουδιές και μας έδειξαν τα αξιοθέατα της πόλης.

 

 

Open TVΙσπανίαΜαδρίτηΝίκος Κοκλώνης