Travel|25.05.2020 12:21

Κάρυστος Ευβοίας: Αυθεντικότητα, φύση, γαστρονομία και ασφάλεια

Ντέπη Χιωτοπούλου

Σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Αττική προς τα δυτικά και τις Κυκλάδες προς τα νότια, η Νότια Εύβοια αποτελεί ιδανική κοντινή απόδραση από την Αθήνα. Οι ελκυστικές της παραλίες, η αυθεντικότητα της, η τοπική της γαστρονομία, τα αξιοθέατα, η ομορφιά της φύσης την καθιστούν, μεταξύ άλλων, ασφαλή προορισμό για ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποδράσεις!

«Προετοιμαζόμαστε για το φετινό «ιδιαίτερο» καλοκαίρι με πολύ όρεξη και αρκετή αισιοδοξία» αναφέρει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος.

Οπως ο ίδιος επισημαίνει, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Καρύστου  που τον καθιστούν ιδανικό τουριστικό  προορισμό, «σε συνδυασμό με τη μη εμφάνιση κρούσματος του νέου ιού μέχρι και σήμερα, λόγω κυρίως της μεγάλης υπευθυνότητας που επέδειξαν οι συμπολίτες μου την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για κάποιον που επιθυμεί με ασφάλεια να περάσει μέρος των διακοπών του στο τόπο μας».

Διαφύλαξη του τουριστικού προϊόντος

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου κ. Ραβιόλο «από την έναρξη της πανδημίας δήμος και φορείς του τουρισμού και της εστίασης θέσαμε  ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν και παράλληλα να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά την περίοδο της καραντίνας, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας» και συμπληρώνει «τώρα που πλησιάζει η στιγμή να ανοίξουμε τις πύλες μας θέλω να διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Καρύστου είναι έτοιμος να υποδεχθεί με ασφάλεια όσους επιλέξουν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες  κοντά μας».

Σ’ ότι αφορά την ασφάλεια, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Καρύστου, «οι επιλογές στον τρόπο μετάβασης (οδικός – θαλάσσιας), η ύπαρξη, σε πλήρη λειτουργία, του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου καθώς και η φημισμένη φιλοξενίας μας δημιουργούν το απαιτούμενο αίσθημα ασφάλειας που έχει ανάγκη ο κόσμος φέτος».

Αξιοθέατα

Η Κάρυστος, έδρα του Δήμου Καρύστου, είναι η τέταρτη σημαντικότερη πόλη της Εύβοιας. Το φρούριο Μπούρτζι στο ανατολικό άκρο του λιμανιού της, το Γιοκάλειο Ίδρυμα, που μεταξύ άλλων, στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο και τη βιβλιοθήκη με τους 11.000 τόμους, το μεσαιωνικό κάστρο Καστέλο Ρόσο (Κοκκινόκαστρο) είναι κάποια από αξιοθέατα της πόλης.

Τα Δρακόσπιτα, ο Καστανόλογγος, ο Πλατανιστός γεμάτος τρεχούμενα νερά, γεφύρια και πηγές, το φαράγγια του Δημοσάρη -είναι και η δημοφιλέστερη διαδρομή, της Αρχάμπολης, του Αγίου Δημητρίου κτλ. προ(σ)καλούν τους επισκέπτες για εξερεύνηση της περιοχής.

Μετάβαση

Η πρόσβαση στο δήμου Καρύστου, ο οποίος αποτελείται από τους πρώην δήμους Καρύστου - Μαρμαρίου και Στύρων και την κοινότητα Καφηρέα, γίνεται οδικώς από Χαλκίδα (διαδρομή διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας) και δια θαλάσσης από  Ραφήνα προς το Μαρμάρι (ταξίδι 1 ώρα) και από την Αγία Μαρίνα προς τα Στύρα (45 λεπτά).

ταξίδια ΕλλάδαΚάρυστοςΝότια Εύβοια