Travel|05.06.2020 13:34

Τερματίζει τον ανταγωνισμό: Το νησί -έκπληξη που ρίχνει τις τιμές στο φαγητό και σαρώνει τα πάντα

Newsroom

Γαλησσάς, Ντελαγκράτσια, Φοίνικας και Αποκοπή. Αν αυτά τα μέρη σε παραπέμπουν απλά και μόνο στο πασίγνωστο τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη, σημαίνει πως δεν έχεις επισκεφθεί ακόμα την πανέμορφη Σύρο. Μήπως βρήκες το νησί που θα κάνεις διακοπές φέτος το καλοκαίρι;

Η «αρχοντική» Σύρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, γνωρίζεις ήδη πολλά πράγματα για εκείνη. Η αύρα που θα νιώσεις, ωστόσο, όταν θα περιπλανιέσαι στην «μαγική» Ερμούπολη, δεν μπορείς να την φανταστείς πριν την ώρα που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι φέτος να πεις το «ναι» στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων, ορισμένα πράγματα οφείλεις να τα γνωρίζεις…

Πού να κολυμπήσεις

Στην Σύρο θα βρεις πολυσύχναστες παραλίες που θα σου παρέχουν όλες τις ανέσεις που χρειάζεσαι, παραλίες στις οποίες θα μπορέσεις να απολαύσεις τα αγαπημένα σου watersports, αλλά και απομονωμένες και ανοργάνωτες ακτές. Καλύπτει όλα τα γούστα, για αυτό την προτιμούν διαφορετικού τύπου τουρίστες κάθε χρόνο, από κάθε μεριά του πλανήτη. Μια από τις δημοφιλέστερες παραλία της Σύρου είναι η αμμουδερή Βάρη, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Πρόκειται για έναν κλειστό κόλπο, με ρηχά νερά που ενδείκνυνται για μικρά παιδιά. Στην παραλία του Γαλησσά θα βρεις όλα όσα αναζητάς για την χαλάρωσή σου. Είναι μια άκρως οργανωμένη παραλία που προσφέρει όλες τις ανέσεις, διαθέτει καταγάλανα νερά, χρυσή αμμουδιά αλλά και ταβέρνες που θα σε κρατήσουν εκεί και για φαγητό το απόγευμα.

Μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες των επισκεπτών είναι η Αγκαθωπές. Πρόκειται για μια πεντακάθαρη ακτή που μαζεύει πολύ κόσμο, στα μεγάλα πλεονεκτήματά της είναι πως δεν την «πιάνουν» καθόλου τα μελτέμια των Κυκλάδων. Προτιμήστε την τις ημέρες με το αεράκι λοιπόν. Στην ήσυχη παραλία Δελφίνι, θα ευχαριστηθείτε ηρεμία και χαλάρωση ενώ στο τέλος της, θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ρούχα σας, μιας και εδώ και χρόνια το κομμάτι αυτό ενδείκνυται για γυμvισμό.

Στον Μέγα Γιαλό, που βρίσκεται στα νότια της Ερμούπολης, θα χαρείς τα πιο γαλανά νερά του νησιού. Έχει πολλά αλμυρίκια που χαρίζουν σκιά και πριν πας πρέπει να ξέρεις ένα μυστικό: Περπατώντας μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου θα συναντήσεις ένα μονοπάτι, το οποίο οδηγεί στον όρμο της Αμπέλας. Εκεί θα βρεις μια ειδυλλιακή και ήσυχη παραλία που δεν γνωρίζουν πολλοί.

Για να απολαύσετε παιχνίδια στην θάλασσα, προτιμήστε τον Αζόλιμνο. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία που διαθέτει τρεiς προβλήτες, οι οποίες προσφέρονται για εντυπωσιακές βουτιές. Από την όμορφη παραλία Κίνι, του δυτικού μέρους του νησιού, θα πάρεις το καραβάκι για τις μη προσεγγίσιμες παραλίες της Σύρου Γράμματα και Αετός που πραγματικά αξίζει να δεις.

Πού να φας

Στην Σύρο θα φας καλά, οικονομικά και πραγματικά ό,τι τραβήξει η όρεξή σου. Οι τιμές είναι για όλα τα πορτοφόλια και το νησί είναι γεμάτο μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς. Φέτος ειδικά, οι επιχειρηματίες έριξαν τις ήδη θελκτικές τιμές, με όλους εμάς να δελεαζόμαστε ακόμα περισσότερο.

Κάποια από τα πιο ωραία εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτείς είναι τα εξής:

Για υπέροχα θαλασσινά πάνω στο κύμα, για πιάτα χωρίς γλουτένη ή χορτοφαγικά εδέσματα, το εστιατόριο «Αχλάδι», θα είναι εκεί για σένα.

Για καταπληκτική θέα στην Ερμούπολη, κρεατικά σε τίμιες ποσότητες, αλλά και υπέροχο περιβάλλον, αξίζει να επισκεφτείς το μεζεδοπωλείο του «Μήτσου». Ρωτήστε στην Ερμούπολη και θα σας πουν πως να φτάσετε καθώς είναι πασίγνωστος προορισμός.

Ένα μικρό μαγαζάκι με 4 τραπεζάκια περίπου, ιδιαίτερα πιάτα και ωραίες γεύσεις, σε άκρως λογικές τιμές στο οποίο αξίζει να φας αν βρεθείς στην Άνω Σύρο. Το «Maison de Μεζέ» θα σε περιμένει. Χωμένο σε ένα μικρό στενό της Ερμούπολης, γεμάτο βουκαμβίλιες, το «Σεμινάριο» είναι μια από τις πιο ωραίες επιλογές του νησιού για φαγητό. Αν βρεθείτε, μην ξεχάσετε, να παραγγείλετε το ξακουστό του μαστιχάτο κοτόπουλο, θα μας θυμηθείτε.

Πού να μείνεις

Είτε διαθέτεις αυτοκίνητο, είτε όχι, η καλύτερη επιλογή για διαμονή είναι η Ερμούπολη. Το πρωί θα κινείσαι με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο για να κάνεις το μπάνιο σου, ενώ το βράδυ θα είσαι λίγα βήματα από την διασκέδαση. Στην Ερμούπολη θα βρεις πληθώρα καταλυμάτων, από όμορφους ξενώνες έως μεγάλα ξενοδοχεία και οικονομικά διαμερίσματα.

Η Ερμούπολη

Πιο πάνω είπαμε πως η Ερμούπολη είναι ο καλύτερος προορισμός διαμονής. Φυσικά είναι και η καλύτερη επιλογή διασκέδασης. Εκτός από απίστευτα σοκάκια και κτίρια του νεοκλασικού ρομαντισμού, διαθέτει και μαγαζιά διασκέδασης για όλα τα γούστα. Από ρομαντικά café, υπέροχα κοκτέιλ μπαρ, ιδιαίτερα εστιατόρια, μέχρι γραφικά καφενεία από τα οποία θα ακούσεις τον γνώριμο ήχο της ξακουστής «Φραγκοσυριανής» αλλά και όλα τα άσματα του εμβληματικού Μάρκου.

Όποιο είδος διακοπών και αν προτιμάτε, αυτό το ευλογημένο νησί δεν θα σας απογοητεύσει. Η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι η πιο ασφαλής επιλογή για τους λάτρεις των Κυκλάδων. Αν δεν την έχετε απολαύσει ως τώρα, μήπως φέτος είναι η χρονιά της;

Covid Free διακοπές 2020