Travel|21.06.2020 18:53

Γαλάζιο, πράσινο και ονειρικές παραλίες: Το ελληνικό νησί που αποθέωσε το Χόλιγουντ δεν είναι η Μύκονος (pics)

Newsroom

Αν θέλεις οι φετινές σου διακοπές να είναι γεμάτες με πράσινες και μπλε εναλλασσόμενες εικόνες και τοπία που θυμίζουν εξωτικό νησί, η Σκόπελος είναι το μέρος που πρέπει να επιλέξεις. Μιλάμε για το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας και χαρακτηριστικό είναι πως το 67% της έκτασης της αποτελείται από το παρθένο πευκοδάσος της. Όλα αυτά με μια λεπτομέρεια: Τα πεύκα μοιάζουν να σταματούν μισό βήμα πριν το καταγάλανο νερό της θάλασσας.

Αν δυσκολεύεσαι να σκεφτείς τις εικόνες, φέρε στο νου σου τις σκηνές από την ταινία Mamma Mia, η οποία έκανε ολόκληρο τον πλανήτη αποθεώσει το νησί και με τον τρόπο αυτό να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα. Μπορείς να σκεφτείς ένα πιο ονειρεμένο τοπίο για τις διακοπές σου;

Παράλληλα με την απαράμιλλη ομορφιά της, η Σκόπελος θα σου χαρίσει και την ηρεμία, μιας και χαρακτηρίζεται ως «η ήρεμη δύναμη» των Σποράδων. Δεν έχει σε καμία περίπτωση κερδίσει τη δημοφιλία της Σκιάθου, ούτε τη νυχτερινή ζωή της, παρόλα αυτά ξεχωρίζει για την αίσθηση ξεκούρασης και χαλαρότητας που σου προκαλεί.

Πού να κολυμπήσεις

Η αμμώδης παραλία Καστανή με τα πεύκα να αγγίζουν το νερό, είναι εκείνη που πρωταγωνίστησε κυρίως στο Mamma Mia και προφανώς μία από τις πιο αγαπημένες των τουριστών. Είναι πλήρως οργανωμένη και έχει άνετο πάρκινγκ. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να πας. Όλα τα άλλα θα τα φροντίσει εκείνη και πίστεψε μας, θα σε μαγέψει.

Η Μηλιά είναι μια αμμώδης ακτή χωρισμένη με βράχια στη μέση. Στη δεξιά πλευρά συχνάζει η νεολαία - λόγω του beach bar- μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η αριστερή θα αποζημιώσει όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να κάνουν μπάνιο σχεδόν μόνοι τους. Εσύ θα αποφασίσεις την πλευρά σου.

4 χλμ. μακριά από την Χώρα της Σκοπέλου συναντάμε τον Στάφυλο. Πρόκειται για μια περιστοιχισμένη από πεύκα παραλία, πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες αλλά και προστατευμένη από τους ανέμους που συχνά ταλαιπωρούν τους λουόμενους σε άλλες παραλίες. Λίγα μέτρα μακριά από τον Στάφυλο βρίσκεται το Βελανιό, μια από τις πιο χαρακτηριστικές ακτές του νησιού λόγω των αποχρώσεων των νερών της. Είναι χωρισμένη από έναν βράχο, ο οποίος διαχωρίζει τους λουόμενους σε γυμvιστές και μη.

Αν θες να δεις που παντρεύτηκε η κινηματογραφική Ντόνα τον έρωτα της ζωής της, πρέπει οπωσδήποτε να πας εκτός από την παραλία και στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί, γνωστό και ως «Μετέωρα» της θάλασσας. Καλύτερα να είσαι εκεί το σούρουπο για να ευχαριστηθείς στο έπακρο το τοπίο και να βγάλεις τις πιο ωραίες φωτογραφίες του καλοκαιριού σου. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα τοπία που υπάρχουν στη χώρα μας και ας το μάθαμε οι περισσότεροι όταν το Χόλιγουντ πέρασε από εδώ.

Κάποιοι θεωρούν πως οι Αντρίνες είναι οι πιο ιδιαίτερες παραλίες του νησιού και σίγουρα θα έμπαιναν πολύ ψηλά στην λίστα των ομορφότερων της Ελλάδας. Δυο μικροί κολπίσκοι με διάφανα νερά και βλάστηση τα ακουμπάει, θα σε μαγέψουν.

Μην χάσεις την εμπειρία να βρεθείς το απόγευμα στον Πάνορμο, εκεί που θα νιώσεις πως κολυμπάς σε ένα ποτάμι με χρυσά νερά και φυσικά θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα να χάνεται στο μαγευτικό πευκοδάσος.

Το Μεγάλο Πεύκο, η Φτελιά, το Μαυράκι και το Χλιά Στεφάνι είναι λίγες από τις πιο εξωτικές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με το καραβάκι. Λευκά βοτσαλάκια, πεύκα που σταματούν μέσα στη θάλασσα και ένας πλούσιος βυθός που σε καλεί να τον ανακαλύψεις με μάσκα και αναπνευστήρα. Δεν θα θες να φύγεις, δεν θα θες να τελειώσουν οι διακοπές σου και φυσικά δεν θα πιστεύεις πως υπάρχουν τόσο όμορφα μέρη στην πραγματικότητα.

Η Χώρα της Σκοπέλου

Μπορεί, όπως είναι λογικό, για ένα νησί σαν τη Σκόπελο το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου να αναφέρεται στις πανέμορφες παραλίες, όμως η Χώρα του νησιού είναι άκρως εντυπωσιακή και γοητευτική για τον επισκέπτη. Στενά πλακόστρωτα σε καλούν να τα περπατήσεις, μικρά σπιτάκια που εκτείνονται από το Κάστρο ως το λιμάνι σε πλήρη αρμονία, πανέμορφα χρωματιστά μπαλκόνια και αναρίθμητα εκκλησάκι συνθέτουν το παζλ αυτού του υπέροχου τόπου.

Στη Χώρα θα πιείς καφέ, θα βολτάρεις και θα διασκεδάσεις το βράδυ, σε μαγαζιά που καλύπτουν όλα τα γούστα. Είπαμε η Σκόπελος δεν είναι Σκιάθος, όμως δεν θα σου λείψει τίποτα απολύτως αναφορικά με την διασκέδασή σου.

T

Αν επιθυμείς οι φετινές διακοπές να μην βγουν στιγμή από το μυαλό σου και αν σκέφτεσαι να συστηθείς με την πιο ήρεμη και πράσινη μεριά των Σποράδων, η αρχοντική και κατάφυτη Σκόπελος θα είναι εκεί για σένα.

Covid Free διακοπές 2020