Travel|23.06.2020 20:32

Σαμοθράκη για εναλλακτικές διακοπές στην άγρια φύση: Το αδικημένο ελληνικό νησί που ερωτεύεσαι απ’ την πρώτη βουτιά

Newsroom

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το όνομα της Σαμοθράκης προέρχεται από την Θράκη και τη Σάμο. Αυτό δεν ισχύει, το όνομα προέρχεται από το όρος Σάος που σημαίνει «φεγγάρι» και φυσικά την Θράκη. 

Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να σου φανούν βαρετές, ωστόσο θα σου χρειαστούν στο ταξίδι με τους φίλους σου. Θα χρειαστεί πολλά να πεις μέχρι να φτάσεις, αφού το μόνο κακό που μπορούμε να βρούμε στις διακοπές στη Σαμοθράκη είναι το τεράστιο ταξίδι. Με το που φτάσεις στο λιμάνι όμως, θα τα ξεχάσεις όλα.

Η Σαμοθράκη είναι ένας καταπράσινος τόπος, με άγρια ομορφιά και ιδιαίτερη αίσθηση. Είναι από τα μέρη που δημιουργούν ακραία συναισθήματα αφού δεν περνάει ποτέ από κανέναν αδιάφορη. Παρόλα αυτά, όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε κάποιον που να μην πέρασε συναρπαστικά. 

T

Πού να κολυμπήσεις

Η Παχιά Άμμος στην νότια μεριά του νησιού είναι από τα σημεία που θα σου κόψουν την ανάσα με την ομορφιά και τη θέα τους. Λευκή άμμος, καταπράσινα νερά και απέναντι στέκει η Ίμβρος και η Τένεδος. Συνεχίζοντας στη νότια πλευρά συναντάμε τους Κήπους με βαθιά, παγωμένα και κρυστάλλινα νερά. Το τοπίο κάνουν συγκλονιστικό τα σπάνια μαύρα βοτσαλάκια που στολίζουν την ακτή, φέρνοντας τη παραλία στη κορυφή των πιο ιδιαίτερων του νησιού. 

Πάνω από τη παραλία στέκει επιβλητικό το ξωκλήσι της Παναγιάς της Κρημνιώτισσας, του οποίου τη θέα δεν θα ξεχάσεις στην υπόλοιπη ζωή σου. 

Οι διάσημες Βάθρες βρίσκονται μέσα στο βουνό και είναι δεκάδες μικρές πισίνες με παγωμένο νερό, φυσικά δημιουργήματα των καταρρακτών που μοιάζουν απόλυτα με μικρές λιμνούλες. Οι πιο διάσημες είναι ο Φονιάς, η Γριά Βάθρα και η Κλείδωση. Στις Βάθρες κατασκηνώνουν οι campers, οι οποίοι ευχαριστιούνται το φυσικό τοπίο στο έπακρο. 

T

Αξίζει να σημειώσουμε πως το κάμπινγκ εκεί δεν είναι για όλους, καθώς θεωρείται extreme sport ακόμα και για τους ελευθέρους κατασκηνωτές των υπόλοιπων νησιών. Το κάμπινγκ στη Σαμοθράκη είναι μια ακραία εμπειρία που αν θες να βιώσεις, θα αποζημιωθείς.

παραλία Θέρμα με την απόλυτη οργάνωση, το υπέροχο beach bar και τις ξαπλώστρες είναι μια από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Στον ομώνυμο οικισμό ξεκινούν τα μονοπάτια για το όρος Σάος, στο οποίο θα μπορέσεις να απολαύσεις τα ιαματικά λουτρά.

Η Χώρα

Στη Χώρα του νησιού -η οποία βρίσκεται μέσα στα δέντρα-  θα χαρείς βόλτες στα πλακόστρωτα, θα πεις καφέ σε παραδοσιακά καφενεία και πιείς ποτό σε πανέμορφες βεράντες. Δεν θα σου λείψει τίποτα, αφού αυτό το χαλαρό νησί διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστείς για να είσαι χαρούμενος. Εκείνο βέβαια  που θα σε κάνει να γεμίσεις μπαταρίες και να ξεχάσεις αυτόματα τη ρουτίνα και τη καθημερινότητα είναι η αίσθηση ελευθερίας που σου παρέχει με το πρώτο πάτημά σου στα καλντερίμια. 

 

Θα φας πολλά παραδοσιακά φαγητά, σε ικανοποιητικές τιμές και τίμιες μερίδες. Μη φύγεις όμως από τη Χώρα χωρίς να δοκιμάσεις το παραδοσιακό σαμοθρακιώτικο γλυκό πίσσα και πούπουλα με παγωτό βανίλια σιρόπι σοκολάτας. Μη ρωτήσεις τίποτα παραπάνω, απλά θυμήσου να το παραγγείλεις.

Πριν κανονίσεις το μεγάλο ταξίδι προς τη μαγευτική Σαμοθράκη, πρέπει να θυμάσαι πως εκεί σταματάει ο χρόνος και ξεκινάει η περιπέτεια. Βεβαιώσου πως φέτος θέλεις να κάνεις τις πιο… εναλλακτικές διακοπές της ζωής σου και στόχος σου να είναι να γίνεις ένα με τη φύση. Η πεζοπορία και η Σαμοθράκη είναι ταυτόσημες έννοιες και η μια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη.

Αν «τικάρεις» όλα τα κουτάκια και νιώθεις έτοιμος πως μπορείς να της αφοσιωθείς, ετοιμάσου για τις πιο συναρπαστικές διακοπές της ζωής σου. 

Πέτα το ρολόι σου, βάλε στην τσάντα τα αθλητικά σου και πάρε άνετα ρούχα. Η Σαμοθράκη σε περιμένει.

Covid Free διακοπές 2020