Travel|02.07.2020 21:08

Στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ θα χορτάσεις μπάνια στο απέραντο γαλάζιο (pics)

Newsroom

Για κάποιους είναι η «γαλάζια πόλη», για άλλους «η Μέκκα του καπνού» και για ορισμένους «το νησί της Μακεδονίας». Μπορείς να της δώσεις όποιον χαρακτηρισμό και όποιο προσωνύμιο σου αρέσει αφού το μόνο σίγουρο είναι πως η Kαβάλα είναι ένα τουριστικό θέρετρο που θα σε μαγέψει.

Στην Καβάλα θα παρασυρθείς από τις μυρωδιές και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από το ιστορικό παρελθόν που θα ζωντανεύει μπροστά σου μέσα από τη θέα των πανέμορφων παραλιών της.

Εκεί θα αποφύγεις τους τουρίστες, θα χαρείς φυσική ομορφιά, θα ξεκουραστείς και τα βράδια θα νιώσεις πως είσαι στο πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για οικογένειες, όμως τα τελευταία χρόνια είναι μέρος συνάντησης και των νέων. Η «πάντα ζωντανή» πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, φέτος που την έχεις ανάγκη θα βρίσκεται εκεί για σένα.

Πού να κολυμπήσεις

Σε έναν πανέμορφο κόλπο, μόλις 4 χλμ. μακριά από την πόλη θα συναντήσεις την πλήρως οργανωμένη και βραβευμένη με μπλε σημαία παραλία Μπάτης. Θαλάσσια σπορ, pool bars, εστιατόρια και beach bars σε ένα μέρος που θυμίζει παιδότοπο την καθιστούν ιδανική επιλογή. Εκεί θα περάσεις ολόκληρη την μέρα σου και αν θες θα κατασκηνώσεις μιας και υπάρχει κάμπινγκ 100 θέσεων.

Πολύ μακριά θα νιώσεις στην παραλία Τόσκα με την εξωτική ομορφιά, τα καταπράσινα νερά και τα δέντρα που σταματούν μια ανάσα μακριά από το νερό. Πρόκειται για μια παραλία- στολίδι που μαγεύει και πλημμυρίζει από κόσμο.

T

Για εκείνους που έλκονται από τις πιο απόμερες παραλίες το Περιγιάλι είναι ό,τι πρέπει. Μερικώς οργανωμένη, με θέα τον ορίζοντα και δέντρα για σκιά για όσους προτιμούν αυτό το είδος μπάνιου, έχει ακριβώς ό,τι αναζητάς στις διακοπές σου. Ομορφιά, ηρεμία και χαλάρωση.

Μια άκρως αγαπημένη για τους επισκέπτες παραλία είναι η δημοφιλής Καλαμίτσα με τα πράσινα νερά. Η ακτή αγαπιέται κυρίως από την νεολαία και σφύζει πάντα από ζωή.

Μόλις 9 χλμ. μακριά από την πόλη θα βρεις ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα της Καβάλας. Το Πάληο συνδυάζει βουνό και θάλασσα με αμμώδεις παραλίες, γραφικούς κολπίσκους και κρυστάλλινα νερά. Αν επιλέξεις αυτό το μέρος για την διαμονή σου, θα μαγευτείς και δεν θα το μετανιώσεις καθόλου.

Κάθε σαββατοκύριακο οι νέοι της Δυτικής Μακεδονίας απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες των Αμμολόφων. Λευκή άμμος, διάφανα νερά και πάρτι που διαρκούν ως αργά την νύχτα δίνουν τον σφυγμό που θα ζήλευε και το πιο διάσημο νησί.

Αξιοθέατα

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταθείς μονάχα στις όμορφες παραλίες και τη φυσική ομορφιά της Καβάλας, αφού η πόλη έχει να σου προσφέρει και μαγευτικές περιπλανήσεις σε σημαντικά αξιοθέατα.

Το ιστορικό Ιμαρέτ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οθωμανικά μνημεία της Ελλάδας και είναι ιστορικό σύμβολο της ιστορίας της Πόλης.

Στην Παναγία, την παλιά πόλη της Καβάλας θα κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο: Το Κάστρο, η Ακρόπολη, η πλατεία του Μωχάμετ Αλή πασά και τα σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής θα σε μαγέψουν και θα νιώσεις για λίγο πως βρίσκεσαι σε μέρη που μόνο στα μυθιστορήματα έχεις φανταστεί.

T

Στο Κάστρο θα απολαύσεις μια θέα που κόβει την ανάσα με όλη τη πόλη και το μπλε του Αιγαίου… πιάτο.

Η «Μπλέ Πόλη» φέτος περισσότερο από ποτέ σε καλεί να την ανακαλύψεις. Για ζευγάρια, για οικογένειες και για νέους όλων των ηλικιών η Καβάλα αποτελεί εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Οι μέρες θα κυλήσουν νερό και γυρνώντας στην Αθήνα θα έχεις να διηγείσαι…

Covid Free διακοπές 2020