Travel|06.07.2020 18:49

Ταξίδι ζωής: Φέτος το καλοκαίρι είναι η χρονιά της Μονεμβασιάς και ιδού ο λόγος

Newsroom

Αν φέτος το καλοκαίρι έχετε αποφασίσει να κάνετε road trip στην Πελοπόννησο, υπάρχει ένα μέρος που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσετε, αφού η διαμονή σας εκεί θα σας μείνει αξέχαστη.

Μιλάμε φυσικά για την πανέμορφη Μονεμβασιά με τα πέτρινα σπιτάκια, τα λιθόστρωτα σοκάκια και το μπλε που κόβει την ανάσα. Σε αυτή την μεσαιωνική καστροπολιτεία-διαμάντι θα νιώσεις σαν να κάνεις ταξίδι στο χρόνο ή σα να συμμετέχεις σε κάποιο κλασικό παραμύθι.

Οι μέρες δεν θα σου φτάνουν, έχεις πολλά να δεις, να φας και να νιώσεις. Για αυτό καλύτερα, βάλε στο μυαλό σου πως στην Μονεμβασιά πρέπει να αφιερωθείς και να μην την αντιμετωπίσεις ως ακόμα έναν σταθμό στο ταξίδι σου.

T

Το Κάστρο

Η βόλτα για καφέ και περπάτημα στο διάσημο μεσαιωνικό κάστρο της Μονεμβασιάς, τις απογευματινές ώρες ,θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Τα σοκάκια θα σου διδάξουν την μεγάλη ιστορία της, ενώ τα ερείπια και τα παλιά αρχοντικά δίπλα στα οποία θα περπατάς θα συντελέσουν στο να αντιληφθείς την μαγεία της.

Το βράδυ μπορείς να πιείς το ποτό σου στα όμορφα μπαράκια του Κάστρου που πάντα είναι γεμάτα κόσμο και ταυτόχρονα άκρως αισθαντικά και ρομαντικά.

Στην Μονεμβασιά θα φας οικονομικά και ποιοτικά, όμως το κύριο μέλημά σου είναι να δοκιμάσεις τις περίφημες γκόγκες -παραδοσιακά ζυμαρικά-, τηγανιτές πίτες όλων των ειδών και το υπέροχο κρασί της.

Θα θες να πάρεις και για το σπίτι.

Η Αγία Σοφία

Μια βόλτα στην άκρως εκλεπτυσμένη Άνω Πόλη θα σε φέρει αντιμέτωπο με ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Η Αγία Σοφία που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω στον βράχο χαρίζει απίστευτη θέα στην θάλασσα, αλλά και υπέροχη αίσθηση ηρεμίας. Μην κάνεις το λάθος και δεν πας και φυσικά μην πας χωρίς την φωτογραφική μηχανή σου.

Αν χάσεις αυτό το θέαμα και αυτό το μοναδικό συναίσθημα, θα έχεις χάσει μεγάλο μέρος από την μαγεία του τόπου αυτού.

T

Στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου…

Δίπλα στην είσοδο του Κάστρου θα δεις την προτομή του Γιάννη Ρίτσου. Επισκέψου το σπίτι του για να νιώσεις ακόμα περισσότερη της αίσθηση και την μοναδικότητα της Μονεμβασιάς. Μια βόλτα, λίγο πριν την απογευματινή σου περατζάδα στα σοκάκια του Κάστρου θα είναι ό,τι πρέπει.

T

Πού να κολυμπήσεις

Φυσικά σε ελάχιστη απόσταση από την Μονεμβασιά, θα μπορέσεις να κολυμπήσεις σε πανέμορφες παραλίες του νομού. Η πρόταση μας, όμως, είναι να μην χάσεις την ευκαιρία να κάνεις βουτιές από το γραφικό λιμάνι Πορτέλο εντός της Καστροπολιτείας.

Η εμπειρία είναι συναρπαστική, τα νερά καταγάλανα και η αίσθηση του χώρου προσφέρει μοναδικά συναισθήματα.

Λίγο πιο δίπλα, σε περιμένει η παραλία Κάκαβος στην οποία θα κολυμπάς με φόντο το Κάστρο, ενώ αν αγαπάς τις πισίνες, η παραλία Κούρκουλα με τα κρυστάλλινα πράσινα νερά, η οποία στην ουσία είναι ένας μικρός κολπίσκος, θα σου δώσει ακριβώς αυτή την εντύπωση.

T

Μην το σκέφτεσαι πολύ. Η Μονεμβασιά από όλες τις απόψεις αποτελεί μια από τις ομορφότερες επιλογές της Πελοποννήσου και όχι μόνο, για αυτό το καλοκαίρι και για πάντα.

Αφιερώσου της και εκείνη θα σε μαγέψει, θα σε ξεκουράσει και θα σου πάρει όλη την αρνητική ενέργεια.

Μήπως βρήκες που θα κάνεις τα μπάνια σου φέτος το καλοκαίρι;

Covid Free διακοπές 2020