Travel|09.07.2020 11:09

Ό,τι πρέπει για μονοήμερη: H πανέμορφη παραλία της Εύβοιας, δύο ώρες μακριά απ’ την Αθήνα

Newsroom

Όσοι γνωρίζουν από Εύβοια ξέρουν πολύ καλά πως μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού είναι η διάσημη στους κατασκηνωτές -και όχι μόνο- Χιλιαδού.

Η Χιλιαδού είναι μια βοτσαλωτή πανέμορφη και άγρια παραλία της κεντρικής Εύβοιας, που ενδείκνυται για μονοήμερη εκδρομή αλλά και διανυκτέρευση με σκηνή, μιας και κάθε καλοκαίρι προσελκύει δεκάδες κατασκηνωτές από την Αθήνα, την Χαλκίδα και το εξωτερικό.

Για να φτάσεις θα πρέπει πρώτα να ανέβεις το βουνό Δίρφη. Μπορεί η διαδρομή να θεωρείται κουραστική και δύσκολη, όμως ταυτόχρονα, είναι εκείνη που σε βάζει για τα καλά στο κλίμα της φύσης και της περιπέτειας. Κατάφυτα τοπία, δροσιά ακόμα και εν μέσω καύσωνα και θέα που κόβει την ανάσα. Ο χωματόδρομος και οι στροφές του τελευταίου σημείου θέλει υπομονή και πολλή προσοχή. Λίγο πιο κάτω όμως, σε περιμένει ο Παράδεισος.

Η μοναδικής ομορφιάς παραλία

Φτάνοντας στην Χιλιαδού θα αντικρίσεις μια παραλία με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και λευκά βοτσαλάκια. Το νερό είναι στην αρχή ρηχό και βαθαίνει απότομα. Η άκρη της παραλίας είναι γεμάτη από καντίνες για νερό, καφέ και σνακ. Λίγο πιο δίπλα, ένας βράχος χωρίζει την κεντρική παραλία από εκείνη των γυμvιστών. Η ταμπέλα στην παραλία το γράφει με μεγάλα γράμματα. Η φυσική σκιά που χαρίζει στην πλευρά των γυμνιστών ο βράχος, είναι εκείνη που την καθιστά την πιο περιζήτητη και δημοφιλή  της περιοχής.

Μην διστάσεις να την επισκεφτείς, ακόμα και αν δεν είσαι διατεθειμένος να… βγεις από τα ρούχα σου, μιας και πρόκειται για μια από τις πιο άγριες και ιδιαίτερες παραλίες που θα έχεις επισκεφτεί. Τα αιγαιοπελαγίτικα νερά, η σπάνια ομορφιά και το άγριο τοπίο, θα σε κάνουν να την λατρέψεις και να μη την βγάλεις από το μυαλό σου.

T

Έτσι όπως την λάτρεψαν και εκείνοι που δημιούργησαν τον Σύλλογο Φίλων Χιλιαδούς, που μετράει χιλιάδες μέλη και έχει ως σκοπό την προστασία της παραλίας. Όλοι αυτοί κανονίζουν κάθε σαββατοκύριακο τις εξορμήσεις τους και μεγάλες παρέες έχουν δημιουργηθεί από διαφορετικές μεριές της Αθήνας, με κοινό την αγάπη τους για το μέρος αυτό.

Στην παραλία γυμvιστών θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να βρεις καλό σημείο με σκιά, λόγω κόσμου, οπότε ειδικά τα σαββατοκύριακα πρέπει να έχεις προνοήσει και να ξεκινήσεις νωρίς.

T

Μπορεί η ελεύθερη κατασκήνωση να απαγορεύεται, ωστόσο η Χιλιαδού έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα της με το ελεύθερο κάμπινγκ. Αυτό το μαρτυρούν εκτός από τις δεκάδες σκηνές που θα συναντήσεις και οι δεκάδες ντουζιέρες με καθαρό νερό κατά μήκος της. Αυτό είναι ένα κοινό μυστικό πλέον.

Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι πως το νερό βαθαίνει αρκετά απότομα, ενώ οι άνεμοι πολλές φορές δημιουργούν δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή σου πρέπει να είναι επισταμένη και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να κολυμπούν πάντα υπό επίβλεψη.

 

Στην Χιλιαδού θα βρεις ξενοδοχεία, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία και καφέ. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι παίζεται πάντα στην παραλία. Όλα τα άλλα είναι διάλειμμα.

Covid Free διακοπές 2020