Travel|11.07.2020 20:50

Από την «Πισίνα» στο «Μάτι του Διαβόλου»: Το Άνω Κουφονήσι «μαγεύει» με τα μυστικά του

Newsroom

Απέναντι από την Αμοργό και την πανέμορφη αλλά ακατοίκητη Κέρο, υπάρχει ένα μικρό νησάκι άγνωστο στο ευρύ κοινό, που η ομορφιά των παραλιών του φέρνουν στο νου σκηνές από την ταινία «Γαλάζια Λίμνη».

Το Άνω Κουφονήσι με έκταση μόλις 5,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί των Κυκλάδων, ενώ με υψόμετρο μόλις 107 μέτρων ενδείκνυται απόλυτα για πεζοπορία στην φύση.

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος μετακίνησης στο νησί είναι το ποδήλατο. Αυτοκίνητο ή μηχανάκι δεν χρειάζονται ιδιαίτερα, καθώς όλα όσα πρέπει να δεις βρίσκονται από το κέντρο μια ανάσα μακριά.

T

Πού να κολυμπήσεις

Παντού, είναι η απάντηση. Το Άνω Κουφονήσι διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο, ανάγκη και ηλικία.

Η πανέμορφη παραλία Άμμος είναι η πρώτη που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο λιμάνι. Μπορεί αυτή η πληροφορία σε οποιοδήποτε άλλο μέρος να ήταν απαγορευτικός παράγοντας και να σας απέτρεπε από το να κολυμπήσετε, όμως σε αυτό το νησί δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Γαλάζια νερά, άμμος που θυμίζει πούδρα και αυτό είναι μόνο η αρχή. Εκεί θα κολυμπήσεις την πρώτη μέρα που θα φτάσεις στο νησί.

Περπατώντας για 10 λεπτά από την Χώρα θα βρεθείς στον απάνεμο παράδεισο Φοίνικα, που είναι αγαπητός από τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. Εκεί θα βρεις τιρκουάζ, ρηχά, ζεστά νερά και ψιλή άμμος με έναν βυθό που ενδείκνυται για εξερεύνηση με μάσκα. Δίπλα στην παραλία θα βρείτε ένα εστιατόριο που θα σας προσφέρει παγωτό, φαγητό, καφέ και ό,τι άλλο χρειαστείς. Αξίζει να αναφέρουμε πως εκεί θα αντικρύσεις μια θεά απαράμιλλης ομορφιάς και θα έχεις όλη την Κέρο… πιάτο.

Αν έχετε πάει στο νησί με το άλλο σας μισό – το νησί ενδείκνυται για ζευγαροκαταστάσεις- σου έχουμε την πιο υπέροχη επιλογή παραλίας που θα βρεις στις μικρές Κυκλάδες. Η πανέμορφη Πισίνα, όπως μαρτυράει το όνομά της, είναι ένας μικρός κολπίσκος που περιβάλλεται από βραχάκια. Ποιος δεν θέλει να βρεθεί εκεί με τον έτερον του ήμισυ για ένα πριβέ μπανάκι;

T

Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του νησιού και μια από τις μεγαλύτερες ομορφιές του Αιγαίου, είναι η το Μάτι του Διαβόλου. Πρόκειται στην ουσία για μια βραχώδη τρύπα που επικοινωνεί με την θάλασσα μέσω μιας εντυπωσιακής σπηλιάς.

Πριν φύγετε από το νησί δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μοναδικό Πορί. Εκεί θα βρεις μια μικρή παραλία που επικοινωνεί μέσω μιας μικρής σπηλιάς με τα ανοιχτά του πελάγου. Το μακροβούτι που θα χρειαστεί να κάνεις θα το θυμάσαι μια ζωή. Προσοχή στις καιρικές συνθήκες φυσικά, καθώς αν το νησί χτυπιέται από τα μελτέμια, καλό είναι να μην προσεγγίσεις την συγκεκριμένη ακτή.

T

Το Άνω Κουφονήσι, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις ομορφιές του και μια ακόμα είναι οι περίφημες σπηλιές του Ξυλομπάτη. Γαλάζια, τιρκουάζ, διάφανα και καταπράσινα νερά, ανάμεσα σε σπηλιές που αν προσπεράσεις, θα βρεθείς σε ένα ακόμα κρυφό και εξωτικό Παράδεισο.

Με καϊκάκι από λιμάνι θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις και τις όμορφες παραλίες στο ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι, σε μια μονοήμερη εκδρομή που θα γεμίσει το μάτι και την ψυχή σου με χρώματα.

T

Καταλαβαίνεις πόσα έχεις χάσει, τόσα χρόνια που δεν έχεις γνωρίσει το Άνω Κουφονήσι; Κι όμως το νησί, αν και εναλλακτικός προορισμός, έχει φανταστικούς θαυμαστές που δεν το αλλάζουν με τίποτα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Covid Free διακοπές 2020