Travel|13.07.2020 13:07

Θεϊκές παραλίες, φθηνό ψάρι: Το «νησί των Πειρατών» παραμένει ανεξερεύνητος Παράδεισος

Newsroom

Ανάμεσα στη Σάμο και την Ικαρία υπάρχει ένα μικρό νησάκι, του οποίου το όνομα το ακούς, κατά κύριο λόγο, στο καράβι ταξιδεύοντας προς διασημότερους προορισμούς.

Οι Φούρνοι Ικαρίας ή Φούρνοι Κορσεών, όπως λέγονται, μένουν για πάντα στο μυαλό και την μνήμη όσων τυχερών κατάφεραν να πατήσουν το πόδι τους εκεί έστω και για λίγες μέρες. Ο έρωτας μαζί τους σε «χτυπάει» με το που βρεθείς στο όμορφο λιμάνι τους, όταν όμως επισκεφτείς τις υπέροχες παραλίες, είναι πια σαφές πως πρόκειται για έναν από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Οι Φούρνοι ήταν γνωστοί ως το νησί των πειρατών, καθώς και ερημώθηκαν για περίπου 10 αιώνες, αφού χρησιμοποιούταν ως ορμητήριο των λήσταρχων. Οι νησιώτες όμως επέστρεψαν, δίνοντας και πάλι ζωή στο εγκαταλελειμμένο νησί. Μάλιστα, πλέον οι Φούρνοι «φιλοξενούν» 2.000 κατοίκους και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους του Αιγαίου.

T

Αν βρεθείς εκεί, το σίγουρο είναι, πως θα ευχαριστηθείς φρέσκο και φθηνό ψάρι, στην καλύτερη ποιότητα.

Πού να κολυμπήσεις

Μπορεί το νησί να είναι μικρό, διαθέτει όμως πολλές και όμορφες -κυρίως ανοργάνωτες- παραλίες που γοητεύουν τους επισκέπτες με την άγρια και ανόθευτη ομορφιά τους.

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού είναι το Πετροκοπιό. Μεγάλη ακτή με λευκά βράχια, τιρκουάζ νερά και φόντο το λατομείο. Πριν πας εκεί να θυμηθείς να πάρεις μαζί σου ομπρέλα, αφού δεν διαθέτει ίχνος σκιάς.

Το Κασίδι είναι ο πιο εξωτικός προορισμός που θα συναντήσεις στους Φούρνους. Λευκή και απέραντη αμμουδιά σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά και μια θέα που κόβει την ανάσα, είναι στοιχεία που σίγουρα θα σε κάνουν να την αγαπήσεις και δεν θα θες να φύγεις από εκεί.

Είσαι διατεθειμένος να ανέβεις 200 σκαλοπάτια για να φτάσεις σε μια οργανωμένη παραλία- όνειρο; Αν ναι, το όμορφο Καμπί, σε περιμένει. Μην το σκέφτεσαι καν, θα συνδυάσεις βουτιές και σωματική άσκηση. Μην ξεχάσεις το καπέλο σου!

Πριν τελειώσουμε με τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού, πρέπει να σε ενημερώσουμε πως αν θέλεις να κάνεις το ταξίδι σου στους Φούρνους εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη, πρέπει να μπεις σε καϊκάκι. Μια βόλτα στο απέναντι ψαροχώρι της Θύμαινας, θα σε απογειώσει.

Μπάνιο στην υπέροχη παραλία της Κεραμειδούς και φρέσκο ψάρι στην μοναδική ταβέρνα του νησιού θα σου χαρίσουν αναμνήσεις που θα κουβαλάς πάντα. Κοίτα να μείνεις όσες περισσότερες ώρες μπορείς γιατί το απόγευμα θα σου χαρίσει ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου.

Στους Φούρνους πρέπει να έχεις μαζί σου αυτοκίνητο ή μηχανάκι γιατί οι παραλίες έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

T

Στους Φούρνους Ικαρίας, λίγοι επισκέπτες φτάνουν κάθε χρόνο, εκείνοι όμως είναι οι τυχεροί που απολαμβάνουν ένα είδος διακοπών που οι υπόλοιποι αγνοούν.

Χαλαρότητα, ομορφιά, πράσινο και μπλε σε εναλλαγές και ντόπιοι που με χαρά θα σε καλωσορίσουν.

Μήπως αντί για έναν πιο δημοφιλή προορισμό, φέτος να τους προτιμήσεις; Αυτοί που ξέρουν, πάντως, σε παροτρύνουν να το κάνεις. Και δεν θα χάσεις.

Covid Free διακοπές 2020