Travel|19.07.2020 21:27

Low budget διακοπές σε παραδεισένιο μέρος: Το Λεωνίδιο κερδίζει στα σημεία αυτόν τον Αύγουστο

Newsroom

Όσο πλησιάζει ο Αύγουστος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν έχουν κανονίσει ακόμα τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι το πιο… περίεργο από όσα έχουμε ζήσει, όμως αυτές τις λίγες ημέρες άδειας, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Αν είσαι από εκείνους που φοβούνται να μπουν σε καράβι, ή αν το budget σου είναι ελαφρώς κουτσουρεμένο και οι μέρες που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγες, σου έχουμε την καλύτερη επιλογή.

Το Λεωνίδιο, το οποίο βρίσκεται 3 ώρες μακριά από την Αθήνα, είναι η πρωτεύουσα της Κυνουρίας και αποτελεί προορισμό που μπορεί να μην πιάνει το μάτι σου, όμως σου υπόσχεται μαγευτικές, ασφαλείς και οικονομικές διακοπές. Μπορεί, αν δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ αυτή την πλευρά της Αρκαδίας, να έχεις την πεποίθηση πως αυτό το μέρος δεν έχει να περηφανευτεί όμορφες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια και όλα αυτά που αναζητάμε στις διακοπές μας. Μέγα λάθος.

T

Στο Λεωνίδιο θα βρεις όλα εκείνα που θα σε ξεκουράσουν, θα κάνεις βουτιές σε πεντακάθαρα γαλανά νερά του Μυρτώου πελάγους και γενικότερα θα απολαύσεις ένα πλήρες πακέτο διακοπών, χωρίς να σου λείψει τίποτα. Μέσα σε όλες αυτές τις ομορφιές θα έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις τους φιλόξενους ντόπιους και μια κουβέντα μαζί τους θα σου παραδώσει μαθήματα της τσακώνικης ντοπιολαλιάς τους.

Πούλιθρα

Τα Πούλιθρα, είναι ένα πανέμορφο παραλιακό χωριό με όμορφα πέτρινα σπιτάκια, που θα μπορούσες να επιλέξεις και για τη διαμονή σου. Η εναλλαγή βουνού και θάλασσας, τα πεντακάθαρα νερά και η δαντελωτή ακτή, κάνουν την παραλία την πιο δημοφιλή επιλογή για βουτιές αλλά και ψάρεμα στην περιοχή.

T

Φωκιανό

Θα πίστευες ποτέ πως στην Αρκαδία θα βρεις μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας; Κι όμως το Φωκιανό είναι εκεί με την εξωτική ομορφιά του για να σε κάνει να ξεχάσεις όλα όσα νόμιζες πως γνωρίζεις. Ένας υπέροχος ημικυκλικός κόλπος που πλαισιώνεται από τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα σε περιμένει να τον ανακαλύψεις.

Τα νερά είναι διάφανα και κρυστάλλινα και τα λευκά μεγάλα βότσαλα συμπληρώνουν την ονειρική εικόνα. Λίγο πιο πίσω από την παραλία θα συναντήσεις και μια γραφική, μικρή ψαροταβέρνα για να πειστείς περισσότερο πως εκεί είναι ο Παράδεισος. Η απόλυτη ομορφιά και ηρεμία σε μια παραλία που -ευτυχώς- δεν πήρε ποτέ την προβολή που της αναλογούσε.

T

Κοσμάς

Αν το όνομα Κοσμάς, δεν σας λέει κάτι, μάλλον δεν έχετε επισκεφτεί ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας. Το χωριό μπορεί να μην ενδείκνυται για καλοκαιρινές διακοπές μιας και δεν διαθέτει θάλασσα, προσελκύει όμως ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες πολλούς λάτρεις της πεζοπορίας και του βουνού. Στον Κοσμά θα πας μονοήμερη εκδρομή από το Λεωνίδιο, για φαγητό και καφέ στην πλατεία. Φυσικά μια βόλτα στα όμορφα καλντερίμια και το παραμυθένιο καστανόδασος των παρυφών του, θα σε κάνουν να εκτιμήσεις ακόμα και τους «χειμερινούς» προορισμούς μέσα στο καλοκαίρι.

T

Μια πόλη που απέχει λίγες ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, θα σου δώσει βουνό, θάλασσα, ηρεμία, βουτιές και πεζοπορία και όλα αυτά πολύ οικονομικά.

Το Λεωνίδιο και οι γύρω περιοχές του μπορούν να σε κάνουν χαρούμενο φέτος το καλοκαίρι, οπότε σκέψου το και κλείσε γρήγορα δωμάτιο για τον Αύγουστο.

Covid Free διακοπές 2020