Travel|26.07.2020 21:06

Το ιδανικό μέρος για διακοπές τον Αύγουστο δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι... (pics)

Newsroom

Λίγες μέρες πριν φύγει ο Ιούλιος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν έχουν κανονίσει ακόμα τις διακοπές τους. Αυτό για κάποιους προορισμούς δεν αποτελεί πρόβλημα, μιας και υπάρχουν πανέμορφοι τόποι που μας περιμένουν ακόμα και την τελευταία στιγμή με πληθώρα καταλυμάτων και πάνω από όλα, πολλή ομορφιά.

‘Ενας από αυτούς τους προορισμούς είναι και η πανέμορφη Λίμνη Ευβοίας, που αποτελεί σημαία του νησιού μιας και είναι μια από τις πιο γραφικές και αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές του. Το πιο σημαντικό; Απέχει λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και ενδείκνυται για κοντινά ταξίδια περιπέτειας και εξερεύνησης.

Η Λίμνη Ευβοίας θα σου προσφέρει ένα πληρέστατο πακέτο οικονομικών διακοπών και το μάτι σου θα ευχαριστηθεί τοπία ομορφιάς, συνδυασμό βουνού και θάλασσας αλλά και νερά με αέρα… Αιγαίου. Ο οικισμός είναι γεμάτος από λευκά κεραμοσκεπή σπιτάκια και ο γραφικός χαρακτήρας διατηρείται αναλλοίωτος. Στην Λίμνη θα έχεις τη δυνατότητα να περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια και να θαυμάσεις την νεοκλασική αρχιτεκτονική. Η θέα από τα ψηλά σημεία χαρίζει πανέμορφα ηλιοβασιλέματα και έχεις τον ευβοϊκό «πιάτο». Πρόκειται για το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος της Εύβοιας, οπότε καταλαβαίνεις πως η μηχανή σου πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

T

Η παραλιακή ζώνη της Λίμνης θα σε κρατήσει κοντά της την νύχτα, αφού εκεί θα βρεις όμορφα μπαράκια, ουζερί, ταβέρνες και καφέ. Θα απολαμβάνεις το ποτό ή το φαγητό σου και το κύμα θα σκάει κυριολεκτικά στα πόδια σου. Με μια ματιά προς τα πάνω, αντιλαμβάνεσαι πως σε περικλείουν καταπράσινες πλαγιές και τότε είναι που καταλαβαίνεις πως αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος.

Εκεί θα κατανοήσεις γιατί όσοι την επισκέπτονται την χρίζουν αυτόματα ως την πιο αγαπημένη τους επιλογή και δεν την αλλάζουν με τίποτα άλλο.

Πού να κολυμπήσεις

Η παραλία της Λίμνης έχει πεντακάθαρα νερά, αλλά είναι σχετικά μικρή και τις μέρες του Αυγούστου ενδέχεται να μη βρείτε καν να στρώσετε την πετσέτα σας. Σε αυτή την περίπτωση οι διπλανές παραλίες Κοχύλι, Σαπιάδα και Άγιος Γεώργιος θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Τα νερά τους είναι καταγάλανα και ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά.

Η παραλία Ροβιές είναι μια από τις πιο όμορφες του νησιού με ιδιαίτερου χρωματισμού νερά, ψιλό βότσαλο και βράχια που σε προκαλούν σε βουτιές. Η παραλία παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό και χαρίζει υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Πάρε το άλλο σου μισό και μείνετε εκεί ως το βράδυ, αυτή την εμπειρία θα την θυμάστε για χρόνια.

 

Οι λάτρεις της εξερεύνησης πρέπει να επισκεφτούν την παραλία της Μονής Γαλατάκη, η οποία βρίσκεται 10 χλμ. μακριά από την Λίμνη. Πρόκειται για μια παραλία με μεγάλη ακτογραμμή, μεγάλα βότσαλα και νερά σε διάφανους και γαλάζιους τόνους.

Η ιδιαιτερότητα της παραλίας είναι πως βρίσκεται μέσα στα πεύκα οπότε η εναλλαγή πράσινου και γαλάζιου είναι διαρκής. Για αυτό τον λόγο η παραλία προτιμάται από τους ελεύθερους κατασκηνωτές. Με μια βόλτα εκεί θα δεις σκηνές και τροχόσπιτα να ξεπροβάλλουν στο ονειρικό τοπίο.

Οι διακοπές στη Λίμνη Ευβοίας δεν είναι υπόθεση του Σαββατοκύριακου, μιας και με μικρές μονοήμερες εκδρομές θα γεμίσεις τις μέρες και τις μπαταρίες σου και δεν θα θέλεις να φύγεις.

Όλα αυτά σε ένα μέρος που ταιριάζει ιδανικά όλα εκείνα που αγαπάμε το καλοκαίρι. Και το καλύτερο; Λιγότερο από 2 ώρες μακριά από το σπίτι σου.

Covid Free διακοπές 2020