Travel|29.07.2020 08:34

Πέρδικα Αίγινας: Το γραφικό ψαροχώρι με την αναβαθμισμένη τουριστική υποδομή

Ντέπη Χιωτοπούλου

Το νησί του Αργοσαρωνικού με την πλούσια ιστορία των 5.500 χρόνων, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την Επανάσταση του 1821, για σχεδόν δυο χρόνια (1828-1829), με την εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα (σε μία ώρα από τον Πειραιά φτάνετε στο λιμάνι της Αίγινας), τις ποικίλες δραστηριότητες και μορφές τουρισμού, τα αξιοθέατα, τις θελκτικές παραλίες, τα τοπικά προϊόντα, τους γραφικούς οικισμούς, την άρτια υποδομή γίνεται πόλος έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ενας από τους οικισμούς της Αίγινας είναι η Πέρδικα, στο νότιο τμήμα και σε απόσταση 9 χλμ. από την πόλη. Παλιός παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι της, εκεί όπου βρίσκουν καταφύγιο τα ψαροκάικα αλλά και αρκετά ιστιοπλοϊκά σκάφη και γιοτ.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού υπολογίζονται γύρω στους 500 και παλιά ασχολούνταν αποκλειστικά με το ψάρεμα. Στις μέρες μας έχουν επικεντρωθεί στον τουρισμό, διατηρώντας μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ταβερνούλες και εστιατόρια, καφέ μπαράκια, κατά μήκος του υπερυψωμένου πεζόδρομου αλλά και μέσα στα στενά.

Χτισμένη σε στρατηγικό σημείο η Πέρδικα εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες της, με τη γραφικότητα, τα λευκά της σπιτάκια με τις λουλουδιασμένες αυλές και τις μπουκαμβίλιες, τα ταβερνάκια της που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Το χωριό γιορτάζει στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Σώζοντος, όπου στο προαύλιο της εκκλησίας γίνεται η πανήγυρη.

Το ριζικά ανακαινισμένο Angelina Boutique Hotel

Ένας πρόσθετος λόγος που αξίζει να επιλέξετε την Πέρδικα για τις φετινές σας αποδράσεις είναι και η ριζική ανακαίνιση του Angelina Boutique Escape, οικογενειακής επιχειρήσεις που δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1992.

Η επιχείρηση της οικογένειας Μαρτή ξεκινώντας σταδιακά από το 2016 ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του boutique hotel, αποτελώντας από τις κορυφαίες επιλογές για διαμονή, υποστηρίζοντας το value for money.

Η αναβάθμιση του Angelina Boutique Escape δεν περιορίστηκε στα 34 δωμάτια και σουίτες με τη μοντέρνα αισθητική και τις νοσταλγικές πινελιές, αλλά κάλυψε και τους κοινόχρηστους χώρους όπως αυτόν της πισίνας και την αίθουσα που σερβίρεται το πρωινό με τα τοπικά εδέσματα.

Το πρωινό μπουφέ βασισμένο στο ελληνικό πρωινό που ορίζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας περιλαμβάνει από φρέσκο χυμό πορτοκάλι, καφέ και τσάι μέχρι αιγινήτικη γαλόπιτα, ομελέτα της κυρίας Αγγελικής, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ντόπιο μέλι και τυριά, πίτες, κέικ, ρυζόγαλο, φρέσκα φρούτα.

Όσο για τον χώρο γύρω από την πισίνα, στο καφέ μπαρ με την εντυπωσιακή διακόσμηση από ψάθινα καλάθια που έχουν μετατραπεί σε ατμοσφαιρικά φωτιστικά, θα απολαύσετε ροφήματα, δροσιστικά κοκτέιλ, σνακ, χυμούς κτλ.

Όπως μας ενημερώνει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Σωζία Μαρτή «θέλουμε να ξανασυστήσουμε την επιχείρησή μας στο ταξιδιωτικό κοινό με το νέο της όνομα και design, καθώς με την ανακαίνισή του το Angelina μετατράπηκε σε ένα από τα καλύτερα boutique καταλύματα της Αίγινας».

Να σημειώσουμε ότι τη νέα εικαστική ταυτότητα του Angelina επιμελήθηκε ο διακεκριμένος interior designer Αγγελος Αγγελόπουλος, προσδίδοντας στο ξενοδοχείο ένα πιο κοσμοπολίτικο ύφος με έντονα νοσταλγικές πινελιές.

«Η νέα αισθητική δένει ιδανικά με τη διαχρονική φιλοσοφία μας, που είναι η επιθυμία μας να προσφέρουμε σε όλους τους διαμένοντες εγκάρδια φιλοξενία και άριστο φαγητό» αναφέρει στο ethnos.gr η Σωζία Μαρτή.

Το Angelina Boutique Escape βρίσκεται στο χωριό Πέρδικα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το λιμανάκι της. Εκεί λειτουργεί και η δεύτερη επιχείρηση της οικογένειας Μαρτή, το φημισμένο για τη θαλασσινή του κουζίνα εστιατόριο «Νώντας», το οποίο λειτουργεί ήδη από το 1936. Με θέα στη μαρίνα, το νησάκι της Μονής και τις ακτές της Πελοποννήσου, σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πιάτα με θαλασσινά ή ζυμαρικά με πέστο Αιγίνης που παρασκευάζει η Σωζία, τηγανόσουπα – συνταγή του εστιατορίου- ψάρι με πατάτες, κολοκυθάκια και ζουμί, ντόπια τυριά κ.ά.  

Παραλίες για κολύμπι

Σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από την Πέρδικα θα βρείτε πολλές παραλίες για κολύμπι. Επισκεφτείτε τις οργανωμένες και κοσμικές Κλίμα με in beach bar, Σαρπά, Αιγινήτισσα, Aegina Maris ή την ομώνυμη παραλία της Πέρδικας με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά. Αξίζει να πάτε και στην Γλύστρα, όπου είναι βράχια με διαμορφωμένα σκαλοπάτια και σκάλες, και με υπέροχα καταπράσινα νερά.

Το νησάκι της Μονής

Απέναντι από την Πέρδικα βρίσκεται η Μονή, ένα όμορφο νησάκι, όπου φτάνετε με καραβάκια σε μόλις 7 λεπτά, τα οποία αναχωρούν καθημερινά από το λιμανάκι του οικισμού.

Η Μονή δεν κατοικείται, υπάρχει όμως πλούσια βλάστηση, και ζώα όπως παγόνια και κρι-κρι, ένα σπάνιο είδος αγριοκάτσικου. Στη Μονή λειτουργεί beach bar με οργανωμένη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά.

Ακολουθώντας ένα από τα μονοπάτια του νησιού φτάνετε στην κορυφή του, εκεί όπου ακόμα υπάρχει ένα παρατηρητήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Μονή είναι γεμάτη με πεύκα και ενδείκνυται για πεζοπορία, αναρρίχηση ή κολύμπι.

Φωτογραφίες: Ντέπυ Χιωτοπούλου

ΑίγιναΠέρδικα Αίγιναςταξίδια ΕλλάδαCovid Free διακοπές 2020