Travel|30.07.2020 21:00

Ο «άγριος θησαυρός» της Μάνης που αποθεώνεται διεθνώς για την ονειρώδη ομορφιά του

Newsroom

Η Λακωνική Μάνη έχει πολλές ομορφιές να περηφανεύεται και θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για το βάθρο των πιο όμορφων καλοκαιρινών προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μια περιήγηση στο διαδίκτυο, ή ακόμα καλύτερα μια «ζωντανή αυτοψία» το καθιστά σαφές. Σπάνια θα υπάρξει επισκέπτης που δεν θα ερωτευτεί αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Ένα από τα μεγαλύτερα «καμάρια» και «δυνατά χαρτιά» της Μάνης, είναι φυσικά το γραφικό Λιμένι με την πανέμορφη ακρογιαλιά και τα παραδοσιακά σοκάκια. Ποιος έχει πάει στην Μάνη και δεν έχει ερωτευτεί το Λιμένι; Ποιος έχει πάει στο Λιμένι και δεν το συζητάει με θαυμασμό μέχρι να ξαναπάει; «Κανείς», είναι η απάντηση και πάμε να μεταφερθούμε λίγο νοητά σε αυτό το ειδυλλιακό μέρος.

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την Αρεόπολη, της οποίας αποτελεί το επίνειο και 27χλμ. από το Γύθειο. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα οικιστικά σύνολα της Μάνης, ενώ το Παλάτι του Πετρόμπεη και ο 4όροφος Πύργος του μαρτυρούν και την ιστορική του υπόσταση.

T

Πού να κολυμπήσεις

To  μεγαλύτερο μέρος της ακτής είναι βραχώδες μέσα και έξω από το νερό, ενώ τα νερά είναι καταγάλανα και σε ορισμένα σημεία ακόμα και διάφανα. Τα βράχια σε προκαλούν σε βουτιές και η θέα είναι μαγευτική.

Για να ευχαριστηθείς όμως κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση καλύτερα να επισκεφτείς το γειτονικό Νέο Οίτυλο με τα τιρκουάζ νερά και την απέραντη αμμουδιά. Στο ίδιο μοτίβο βρίσκεται και ο γραφικός Γερολιμένας, ο οποίος απέχει ελάχιστα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Λιμένι.

Στο Λιμένι θα βρεις πολλά καταλύματα, για κάθε γούστο και ανάγκη και η αρχιτεκτονική τους θα σε συνεπάρει. Το χωριό διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο του, ενώ εμπορικά καταστήματα δεν υπάρχουν. Η εμπειρία εκεί θα σε κάνει να ζήσεις το όνειρο των χρόνων που δεν πρόλαβες, ενώ ακόμα και αν το χωριό «βουλιάζει» κατά τη διάρκεια του Αυγούστου από τουρισμό, τίποτα εκεί δεν μοιάζει να τρέχει γρήγορα.

T

Η μεσημεριανή ραστώνη σε ένα από τα γραφικά καφενεία του χωριού, τα σπιτικά μεζεδάκια ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα και οι χαμογελαστοί ντόπιοι που θα σε σκλαβώσουν με την φιλοξενία τους, είναι τα στοιχεία που θα σε γοητεύσουν και θα το διατηρήσουν για πάντα στην καρδιά σου.

Οι προορισμοί που πρέπει να δεις, κατά τη διάρκεια των διακοπών σου στο Λιμένι, είναι τα σπήλαια Διρού, το Γύθειο και η πανέμορφη Βάθεια.

Ένας μόλις προορισμός, χιλιάδες χρώματα, εικόνες και αναμνήσεις.

T

Το Λιμένι βρίσκεται εκεί, μέσα στη Λακωνική Μάνη, για εκείνους που θέλουν οι διακοπές να θυμίζουν καρτ ποστάλ και να ξυπνούν δίπλα σε κήπους με κόκκινες βουκαμβίλιες.

Ακόμα ένα «διαμάντι» της Μάνης λοιπόν…

Covid Free διακοπές 2020