Travel|31.07.2020 21:03

Ό,τι πρέπει για τον Αύγουστο: Ο προορισμός-outsider με τις «νεράιδες» και τα ωραιότερα νερά της Μεσογείου

Newsroom

Η Πύλος είναι γνωστή στους «φίλους» της Πελοποννήσου για την ομορφιά, την γραφικότητα και το ευρύ φάσμα επιλογών που παρέχει σε εκείνους που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Το φετινό καλοκαίρι, ειδικά, που όλοι μας αποφεύγουμε τα καράβια και τα αεροπλάνα, η Πύλος αναμένεται να «βουλιάξει» από τουρισμό. Τι συμβαίνει όμως στο πιο διάσημο χωριό της; 

Αναφερόμαστε φυσικά, στην εξωτική Γιάλοβα, που απέχει μόλις 7χλμ. και ενδείκνυται απόλυτα για οικογενειακές διακοπές, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα όσο γνωστή της αρμόζει στο ευρύ κοινό. 

Η Γιάλοβα αποτελεί εικόνα καρτ- ποστάλ καθώς χάνεται στο πράσινο των μεσσηνιακών λόφων, με απόλυτο στοιχείο το ελαιόδεντρο που χαρίζει έξτρα πόντους στην γραφική εικόνα του τόπου. Εκεί θα κάνεις τεράστιους περιπάτους, θα χαθείς στα στενά και θα απολαύσεις την αίσθηση και την μοναδική της ενέργεια. Η Γιάλοβα όμως δεν είναι μόνο αυτό… 

Η λιμνοθάλασσά της είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με σημαντικά είδη πουλιών να εμφανίζονται μιας και αποτελεί επίσης μεταναστευτικό σταθμό των πτηνών της Μεσογείου προς την Αφρική. 

Αυτό σημαίνει πως μια βόλτα στην λιμνοθάλασσα θα σε φέρει αντιμέτωπο με 254 είδη πουλιών, όπως φλαμίνγκος, αιγαιόγλαρους, κορμοράνους και βασιλαετούς. Επίσης, εκεί φιλοξενείται ο υπό εξαφάνιση αφρικανικός χαμαιλέοντας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε, λοιπόν, ιδανικότερο μέρος διακοπών για τα μικρά παιδιά που εκτός από κολύμπι θα δουν τόσα διαφορετικά είδη ζώων και θα δημιουργήσουν εικόνες που δεν θα έχουν την ευκαιρία σε οποιονδήποτε άλλο τόπο.

T

Όλα αυτά φυσικά, είναι ένα από τα λίγα πλεονεκτήματα των διακοπών στην Γιάλοβα, μιας και το σημαντικότερο είναι τα πανέμορφα νερά στα οποία θα μπορέσεις να κολυμπήσεις.

Πού να κολυμπήσεις

Εκτός από την θάλασσα, η Γιάλοβα διαθέτει το Πολυλίμνιο, που όπως μαρτυράει το όνομα του, πρόκειται για 15 μικρές λιμνούλες στις οποίες εκτός ότι θα περπατήσεις, μπορείς και να κολυμπήσεις στα δροσερά νερά τους. Η πιο διάσημη είναι η όλη μέρα σκοτεινή «Μαύρη Λίμνη» στην οποία θρυλείται πως κατοικούν νεράιδες. Οι πιο τολμηροί επιδίδονται σε βουτιές από τα εντυπωσιακά βράχια, ενώ οι λιγότεροι αρκούνται στο κολύμπι. Εξάλλου, το σκηνικό είναι άκρως εντυπωσιακό με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να το ευχαριστηθείς. Στο τέλος σε περιμένει η μεγάλη έκπληξη. Όταν θα δεις μπροστά σου τους καταρράκτες που γεμίζουν νερό τις λίμνες, θα πειστείς πως πρόκειται για έναν τόπο διαφορετικό από όσους έχεις δει.

T

Βοϊδοκοιλιά

Για πολλούς, η πιο όμορφη παραλία της Πελοποννήσου. Για άλλους μια από τις πιο όμορφες ολόκληρης της Ελλάδας. Το βέβαιο είναι πως η εντυπωσιακή Βοϊδοκοιλιά που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από τη Γιάλοβα είναι η παραλία που θα σου κλέψει την καρδιά και θα θυμάσαι για όλο τον χειμώνα, μιας και η ομορφιά της είναι απαράμιλλη.

T

Ένα χωριό κοντά στην Πύλο, άγνωστο στο ευρύ κοινό, φέτος θα αποτελέσει το δυνατότερο χαρτί της Πελοποννήσου με εκατοντάδες εναλλακτικούς τρόπους διακοπών. 

Μήπως εκεί πρέπει αν βρεθείς τον Αύγουστο;

Covid Free διακοπές 2020