Travel|02.08.2020 21:02

Κατάφυτη ακτή, νερά – κρύσταλλο: Ο ονειρεμένος covid-free προορισμός που λατρεύει η νεολαία

Newsroom

Μπορεί η Φωκίδα να είναι στο μυαλό σου ως ένας προορισμός άκρως χειμερινός, όμως η αλήθεια βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό.

Στην Φωκίδα μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικές διακοπές, με το αυτοκίνητο,  αφού συνδυάζει απίστευτα το βουνό με την θάλασσα και έχει να περηφανεύεται μια από τις πιο γραφικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο λόγος για την διάσημη κατάφυτη ακτή του Αγίου Νικολάου, που προσεγγίζει εκατοντάδες επισκέπτες από την γύρω περιοχή κάθε Σαββατοκύριακο. 

Το φετινό καλοκαίρι, όμως, με όλες τις δυσκολίες και το άγχος που μας έχει δημιουργήσει η πανδημία, φαίνεται να έχει κάνει την περιοχή του Αγίου Νικολάου άκρως  δημοφιλή, μιας και βουλιάζει από κόσμο καθ' όλη την διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Το χωριό απέχει 20 μόλις λεπτά από το γραφικό Μοναστηράκι και διαθέτει όλα εκείνα που χρειάζεσαι για καλοκαιρινές διακοπές ηρεμίας, χαλάρωσης και ανεπιτήδευτης ομορφιάς.

Τα μικρά σπιτάκια που το πλαισιώνουν, οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα γραφικά καφενεία σε προκαλούν να μείνεις εκεί και να χαθείς στο όμορφο κατάφυτο τοπίο. Στο γραφικό λιμανάκι θα βρεις καΐκια και βαρκούλες, ενώ η ακτή είναι βοτσαλωτή. Τα νερά παίρνουν διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ανάλογα με την σύσταση του βυθού που σε κάποια σημεία είναι αμμώδης και σε άλλα βραχώδης.

Κάποτε, το λιμάνι του Αγίου Νικόλα συνδεόταν εμπορικά με εκείνο του Αιγίου, τώρα όμως τα γιοτ που θα δεις είναι ταξιδιωτών που έχουν αράξει εκεί για να ευχαριστηθούν τις βουτιές του μέχρι να δέσουν κάπου αλλού.

Στον ορίζοντα θα διακρίνεις ένα μικρό νησάκι, στο οποίο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο ευθύνεται για το όνομα του χωριού. Το μικρό εκκλησάκι δίνει μια ακόμα πινελιά μοναδικότητας στο ήδη όμορφο τοπίο και σε προκαλεί να το φωτογραφίσεις.

Η παραλία είναι ήσυχη κατά κύριο λόγο, όμως ένα μικρό beach bar με χαρακτήρα και ωραίες μουσικές, θα κάνουν το μπάνιο σου πιο ευχάριστο και θα σου παρέχει τα σνακ και τον καφέ που θα χρειαστείς. Βέβαια, πάντα θα έχεις την επιλογή να στήσεις την ομπρέλα σου, υιοθετώντας ένα πιο εναλλακτικό στυλ διακοπών. Η επιλογή είναι δική σου.

Το beach bar δίνει το ρυθμό και την νύχτα, αφού γίνεται μπαράκι που προσεγγίζει την νεολαία της περιοχής και των γύρω χωριών.  Οι επιλογές σου, σε έναν τόπο μια σταλιά, συνεχίζουν να είναι πολλές και τα πλεονεκτήματα τον κάνουν να μοιάζει με ιδανικό προορισμό.

Περίπου 1 χλμ. μακριά μπορείς να κολυμπήσεις στην πανέμορφη παραλία Τολοφώνας, ενώ η διάσημη Ερατεινή με τα πολλά καταλύματα,  θα σου δώσει ακόμα μια επιλογή για διαμονή.

Μια ώρα περίπου από την Πάτρα, θα βρεις τον προορισμό που θέλει πολύ να τον ανακαλύψεις, γιατί μπορεί να σου προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία και ομορφιά, σε μια περίοδο που οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν πολυτέλεια…

Covid Free διακοπές 2020