Travel|09.08.2020 21:03

Outsider-όνειρο με νερά που θα ερωτευτείς: Η Σαμπατική είναι το ιδανικό «κρυφό» καταφύγιο για τον Αύγουστο

Newsroom

Μπορεί ο νομός Αρκαδίας να μην είναι η πρώτη σκέψη που θα σου έρθει στο μυαλό, όταν φαντάζεσαι τις καλοκαιρινές σου διακοπές, όμως οι παραλίες της νότιας Κυνουρίας ξεχωρίζουν για τα πεντακάθαρα νερά και την ηρεμία τους, τόσο που φέτος φαντάζουν ο ιδανικός προορισμός.

Το πιο όμορφο μέρος της περιοχής είναι η Σαμπατική, ένα γραφικό ψαροχώρι που θυμίζει νησί και κατακλύζεται από επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο. Την Σαμπατική την συναντάς στον δρόμο προς το Λεωνίδιο και από τον δρόμο κοιτώντας προς τα κάτω, καταλαβαίνεις πως αξίζει να της αφοσιωθείς, αφού σε καλεί για κολύμπι και βουτιές.

Η παραλία της Σαμπατικής είναι ένας μικρός κόλπος, με χαρακτηριστικά μεγάλα λευκά βότσαλα και καταγάλανα νερά που δεν θα μπορούσες να διανοηθείς πως θα τα βρεις στην περιοχή, μιας και παραπέμπει περισσότερο σε Κυκλάδες.

T

Το μέρος ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία, ενώ λίγα χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται ο οικισμός Λιβάδι με την ομώνυμη, οργανωμένη παραλία. Η Σαμπατική και το Λιβάδι αποτελούν δυο από τα πιο παλιά ψαροχώρια της περιοχής, ενώ τα τελευταία χρόνια εξασφαλίζουν μεγάλο κομμάτι από την πίτα του τουρισμού.

Η παραλία είναι εικόνα καρτ-ποστάλ με τις βαρκούλες να δένουν στον όρμο της και τα απλωμένα δίχτυα από τους ψαράδες στην παραλία, να ολοκληρώνει το μαγευτικό τοπίο. Στην ουσία θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με παλιά εικόνα νησιού, πριν ακόμα έρθουν ορδές τουριστών και αλλοιωθεί το παραδοσιακό στοιχείο.

Στην Σαμπατική θα βρεις παραδοσιακά ταβερνάκια, ψαροταβέρνες, λίγα καταλύματα και μικρά παραδοσιακά καφενεία. Η περιοχή θα σου παρέχει οικονομικές διακοπές και στιγμές χαλάρωσης μακριά από όσα σε ενοχλούν στα τουριστικά θέρετρα.

T

Το παραδοσιακό  χωριό Πραγματευτή απέχει λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο και αξίζει να το επισκεφτείς για να αντικρύσεις ένα από τα πιο όμορφα εκκλησάκια που θα έχεις δει στην ζωή σου. Η Αγία Τριάδα, μοιάζει να κρέμεται κυριολεκτικά από τα βράχια, το τοπίο γύρω της είναι κατάφυτο και η θέα βλέπει απευθείας Μυρτώο Πέλαγο. Με γυμvό μάτι θα δεις τις Σπέτσες, την Ύδρα, και το Παλαμήδι του Ναυπλίου.

Εκεί πρέπει να βρεθείς το απόγευμα και να έχεις μαζί σου την φωτογραφική μηχανή οπωσδήποτε.

T

Για να επιλέξεις την περιοχή της Σαμπατικής για τις διακοπές σου, πρέπει να είσαι βέβαιος πως το μόνο που αναζητάς είναι η χαλάρωση και η ξεκούραση, μιας και η νυχτερινή ζωή δεν είναι ζωηρή εκεί. Αν θες να απολαύσεις μπάνια, όμορφα νερά, φυσικά τοπία και οικονομικό παραδοσιακό φαγητό μαζί με την οικογένεια σου, το μέρος στο συστήνουμε ανεπιφύλακτα. 

Covid Free διακοπές 2020