Travel|13.08.2020 19:05

3 ευρώ πήγαινε-έλα, χωρίς σήμα στο κινητό σου: Το μαγευτικό ακατοίκητο νησί που επιβάλλεται να επισκεφτείς αν βρεθείς στις Κυκλάδες

Newsroom

Η Αμοργός για πολλούς είναι το πληρέστερο και πιο αντιπροσωπευτικό νησί των Κυκλάδων. Απέραντο γαλάζιο, γραφικά σοκάκια, ψημένη ρακή και μυρωδιά θυμαριού σε κάθε βήμα.

Το Hollywood αλλά και ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος, το έχουν εξυμνήσει όσο λίγα ελληνικά νησιά μιας και η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο τις ομορφιές του, με εικόνες που κόβουν την ανάσα. Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του νησιού είναι πως όποιος το επισκέπτεται μια φορά, μετά «κολλάει» τόσο μαζί του που μοιραία την επισκέπτεται κάθε χρόνο.

Όσο όμως και αν την έχεις γυρίσει, σε όσες παραλίες και αν έχεις βουτήξει, την απόλυτη ομορφιά της δεν την έχεις απολαύσει, αν δεν έχεις μπει στο καϊκάκι.

T

Δεν είναι ευρέως γνωστό, όμως από την υπέροχη παραλία του Αγίου Παύλου, κάθε μισή ώρα ένα καϊκάκι μεταφέρει τους επισκέπτες στο απέναντι, μικρό ακατοίκητο νησάκι της Νικουριάς, που απέχει μόλις 2 μίλια μακριά από την ακτή.

Κάπου εκεί καταλαβαίνεις πως υπάρχει τελικά παράδεισος.

Το ταξίδι σου στην γειτονική Νικουριά κοστίζει μόλις 3 ευρώ μαζί με την επιστροφή και οι επιλογές σου είναι δύο. Η πρώτη παραλία που συναντάς είναι η μικρή και πρόκειται για μια πανέμορφη ερημική ακτή, πλήρως ανοργάνωτη που ενδείκνυται για γυμvισμό. Η δεύτερη παραλία είναι η μεγάλη και η πιο δημοφιλής και συνήθως εκείνη που κρατάει κοντά της τους λουόμενους ως τις 19:00 το απόγευμα που ξεκινάει το τελευταίο δρομολόγιο προς Άγιο Παύλο.

T

Τα νερά είναι τιρκουάζ , διάφανα, παγωμένα και η πυκνή βλάστηση του βουνού έρχεται σε υπέροχη κόντρα με το άγριο τοπίο. Στη μέση της παραλίας υπάρχει μια μικρή προβλήτα που είναι ο, τι πρέπει για βουτιές και παιχνίδια. Στην παραλία υπάρχει μια εξαιρετική και οικονομική καντίνα για τα αναγκαία και πολλές ξαπλώστρες, ενώ σχεδόν σίγουρα θα βρεις σκιά είτε σε κάποια ομπρέλα, είτε κάτω από κάποιο αλμυρίκι.

Η μουσική που «ντύνει» το μαγευτικό τοπίο είναι χαλαρή και ιδιαίτερη. Εκεί θα ακούσεις από ελαφρύ ροκ μέχρι ρέγκε και στο τέλος ίσως και ΑC/DC.

Πρέπει να ξέρεις πως δεν θα βρεις πουθενά σήμα στο νησί, ούτε για τηλέφωνο, ούτε για ίντερνετ, όμως πίστεψε μας αυτό εκεί δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Πάρε την απόφαση μια μέρα που ο αέρας δεν θα χτυπάει το νησί και μπες στο καραβάκι μαζί με την παρέα σου. Την εμπειρία δε θα την ξεχάσεις ποτέ και ίσως αποτελέσει σοβαρό λόγο για να επισκεφτείς και πάλι την Αμοργό.

T

Οι τολμηροί και αθλητικοί, αν δεν έχει αέρα, μπορούν να τολμήσουν να κολυμπήσουν αυτή την απόσταση. Οι άνθρωποι του νησιού δεν θα σε αποθαρρύνουν, αλλά θα σε ενημερώσουν για τυχόν κινδύνους, αλλά και για τα καιρικά φαινόμενα.

Εκεί που πιστεύεις πως τα έχεις δει όλα στο νησί του απέραντο γαλάζιου, υπάρχει η Νικουριά που όταν την δεις, θα αντιληφθείς πως δεν είχες δει τελικά τίποτα.

Covid Free διακοπές 2020