Travel|14.08.2020 21:10

Δεν υπάρχει ηλεκτρικό, μόνο πανέμορφες παραλίες – Το Κάτω Κουφονήσι κερδίζει στα σημεία εν μέσω κορoνοϊού

Newsroom

Τα νησιά του Αιγαίου φημίζονται για την δημοφιλία τους, τις ομορφιές και τις ορδές τουριστών που τα επισκέπτονται κάθε χρόνο. Υπάρχει όμως ένα νησάκι μια σταλιά που τιμάται κάθε καλοκαίρι, μόνο από τους ελεύθερους κατασκηνωτές, μιας και είναι ακατοίκητο τον υπόλοιπο χρόνο.

Ο λόγος για το εξωτικό Κάτω Κουφονήσι, που έχει φανατικούς θαυμαστές που δεν το αλλάζουν με τίποτα. Το νησί ζει μόνο από τους campers και από εκείνους που το επιλέγουν για μονοήμερη εκδρομή από τα υπόλοιπα κοντινά νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

T

Το Κάτω Κουφονήσι χωρίζεται σε δύο μεριές. Η μία είναι εκείνη που διαθέτει την μοναδική ταβέρνα του χωριού. Εκεί οι κατασκηνωτές μπορούν να απολαύσουν καφέ, μαγειρευτά φαγητά και σνακ. Στην άλλη πλευρά του νησιού όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο. Η κάτω πλευρά που ονομάζεται Νερό, ενδείκνυται για τους σκληροπυρηνικούς της κατασκήνωσης και εκείνους που έλκονται από την άγονη και άγρια ομορφιά.

Το φετινό καλοκαίρι, που όλα είναι διαφορετικά, το Κάτω Κουφονήσι μοιάζει να μην έχει πληγεί καθόλου από την πανδημία και όσοι το επέλεξαν για προσωπικό τους ησυχαστήριο, βιώνουν ασφαλείς διακοπές. Εξάλλου η κοινωνική απόσταση στο Κάτω Κουφονήσι είναι φυσικό επακόλουθο καθώς ούτε συνωστισμός υπάρχει, ούτε μπαρ και κλαμπ. Μόνο υπέροχες θάλασσες και όμορφα τοπία.

T

Πού να κολυμπήσεις

Θα βρεις παραλίες για όλα τα γούστα. Χοντρό βότσαλο και διάφανα κρυστάλλινα νερά, θα βρεις στους Λάκκους και τον Δετή. Τα Πεζούλια της κάτω πλευράς έχουν άργιλο και η ξακουστή Χαβάη είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του Αιγαίου. Στην ίδια πλευρά θα βρεις και την Πισίνα που είναι όνομα και πράγμα. Όπως βλέπεις, μπορεί το νησί να είναι μικρό, αλλά θα βρεις πολλές και διαφορετικές παραλίες για να απολαύσεις τις βουτιές σου με απόλυτη ηρεμία.

Στο νησί φτάνει καραβάκι (λατζα) από το Άνω Κουφονήσι που απέχει ελάχιστα λεπτά. Λάτζες υπάρχουν κάθε μία ώρα και κάνουν τη διαδρομή Άνω Κουφονήσι – Ταβέρνα - Νερό.

Στο κάτω Κουφονήσι δεν υπάρχει ηλεκτρικό -η ταβέρνα λειτουργεί με γεννήτριες - και νερό καθώς θεωρείται αρχαιολογικός χώρος και από το 1970 απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών.

T

Όπως καταλαβαίνεις, στο Κάτω Κουφονήσι θα βρεις την επιτομή των εναλλακτικών διακοπών. Αν βρεθείς κάπου εκεί κοντά φέτος, πίστεψέ μας, αξίζει να το δεις. Εκεί θα απολαύσεις την γοητεία της άγονης γραμμής και θα ξαφνιαστείς με την γραφικότητα ενός νησιού που οι περισσότεροι δεν τολμούν να επισκεφτούν.

Το απόγευμα θα απολαύσεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου και αν είσαι τυχερός, μπορεί να δεις να κατεβαίνουν οι κατσίκες στην θάλασσα από το βουνό, για αναζήτηση δροσιάς και νερού. Οι πιο διαφορετικές διακοπές, λοιπόν, σε περιμένουν, οπότε ξέρεις που πρέπει να πας.

Covid Free διακοπές 2020