Travel|15.08.2020 18:58

Το ωραιότερο ακατοίκητο νησάκι: Tις πιο παραμυθένιες παραλίες της Κρήτης θα τις βρεις στη Χρυσή

Newsroom

Οι διακοπές στην Κρήτη αποτελούν εξ’ ορισμού μια εμπειρία πιο διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη και αυτό είναι γνωστό σε όποιον την έχει επιλέξει έστω και μια φορά στην ζωή του. Οι επιλογές είναι άπειρες, οι παραλίες εκπληκτικές και η παράδοση των χωριών μαζί με το υπέροχο φαγητό, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αξίζει να πηγαίνεις ξανά και ξανά.

Όσες φορές και αν την έχεις δει, όσα μέρη και αν έχεις επισκεφτεί, η αύρα και η μοναδικότητα της Κρήτης αποτελούν σημείο αναφοράς στον ελληνικό τουρισμό. Τι συμβαίνει όμως με τα μέρη, που όσες φορές και αν έχεις πάει, σπάνια τυχαίνει να επισκεφτείς; Υπάρχουν κάποιες επιλογές που δεν είναι οι πιο δημοφιλείς και αυτή την χρονιά είναι ό, τι χρειαζόμαστε.

T

Αναφερόμαστε φυσικά στην Χρυσή ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι, το νησάκι του Λιβυκού Πελάγους που απέχει περίπου 1 ώρα από την Ιεράπετρα και φημίζεται για το εξωτικό τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά του.

Το μικρό νησάκι είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Natura 2000 ως τόπος ιδιαίτερης ομορφιάς και κάλλους και αποτελεί το μεγαλύτερο και ομορφότερο από τα 81 ακατοίκητα νησάκια του Πελάγους.

Μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της Χρυσής είναι το τεράστιο κεδροδάσος ηλικίας 200 ετών, το οποίο φιλοξενεί πολλά διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών της Μεσογείου, για αυτό τον λόγο συμπεριλαμβάνεται στα Καταφύγια Άγριας Ζωής της Ευρώπης.

T

Το νησί προσεγγίζει κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες τουρίστες που σπεύδουν να ευχαριστηθούν τις ξανθές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και την ροζ αμμουδιά που αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού. Στην μοναδικότητα του εξωτικού τοπίου συνδράμουν με μαεστρία τα πολλά κοχύλια που υπάρχουν στην ακτή. Δεν επιτρέπεται όμως η συλλογή τους και αυτό είναι κάτι που θα δεις να αναγράφεται σε μεγάλες επιγραφές κατά μήκους της παραλίας.

Στην Χρυσή θα φτάσεις με τα πρωινά δρομολόγια και θα έχεις την δυνατότητα να μείνεις ως αργά το απόγευμα. Ελεύθεροι κατασκηνωτές στήνουν τις σκηνές τους και διανυκτερεύουν, ενώ τα μαγαζάκια προσφέρουν από καφέ έως φαγητό και κοκτέιλ.

T

Στην Χρυσή θα πας για να απολαύσεις το άγονο αλλά πανέμορφο τοπίο και την ηρεμία ενός μέρους που εναλλάσσει όλα τα χρώματα της φύσης κάθε λεπτό. Εκεί θα δεις υπέροχα ηλιοβασιλέματα και θα κολυμπήσεις σε πανέμορφα νερά. Αν ο δρόμος σου λοιπόν σε βγάλει προς την Ιεράπετρα, ξέρεις πως αυτή την μονοήμερη εκδρομή στην Χρυσή αξίζει να την κάνεις.


Covid Free διακοπές 2020