Travel|22.08.2020 19:06

Σκέτη μαγεία: Στην εξωτική Λίμνη της Βουλιαγμένης θα ξεχάσεις πως κολυμπάς εντός Αττικής

Newsroom

Η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί ένα από τα πιο μυστήρια και σαγηνευτικά μέρη της Αττικής που κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες τολμηρούς επισκέπτες που θέλουν να περιηγηθούν αλλά και να κολυμπήσουν στα καταπράσινα νερά της.

Η μοναδική λίμνη της Αθήνας που επιτρέπεται να κολυμπήσεις έχει γίνει για πολλούς από εμάς λόγος να μην μπορούμε να κοιμηθούμε στην παιδική μας ηλικία. Ο λόγος; Φυσικά οι αστικοί μύθοι που την ακολουθούν και περιλαμβάνουν νεράιδες, ξωτικά και όλα εκείνα τα απόκοσμα που διεγείρουν την παιδική φαντασία και το αθώο μυαλό.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα; Για ποιον λόγο αξίζει -και με το παραπάνω- να επισκεφτείς την Λίμνη Βουλιαγμένης;

Τα νερά της λίμνης δεν πέφτουν ποτέ πιο κάτω από τους 22℃, ενώ η συνήθης θερμοκρασία κυμαίνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ 27℃ και 30℃. Στην αρχή θα νιώσεις μια περίεργη αίσθηση, όταν όμως συνηθίσεις το εξωτικό τοπίο, θα βουτήξεις και στα πιο βαθιά νερά της. Τα νερά είναι ιαματικά, λόγω των αλάτων που διαθέτουν, ενώ σύντομα θα αντιληφθείς πως κολυμπάς δίπλα σε μικρά ψαράκια.

T

Επειδή δεν έχεις συνηθίσει να κολυμπάς σε λίμνες, σχεδόν αμέσως θα αισθανθείς πως οι κινήσεις γίνονται πιο δύσκολες και το σώμα σου είναι πιο βαρύ στο νερό. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη άνωση του υφάλμυρου νερού σε σχέση με εκείνο της θάλασσας. 

Οι σχηματισμοί των βράχων συμπληρώνουν το υπέροχο τοπίο, η εικόνα θυμίζει καρτ ποστάλ και ενδείκνυται για φωτογραφίες. Κολυμπώντας ανάμεσα στα σχοινιά, θα φτάσεις σε ένα στενό σημείο και εκεί θα βρίσκεσαι ένα βήμα πριν δεις το νερό να γίνεται… εντυπωσιακά μαύρο.

Οι ιστορίες για τους δύτες που έχουν εξαφανιστεί σε εκείνο το σημείο, δίνουν και παίρνουν, χαρίζοντας μας τεράστιες δόσεις ανασφάλειας. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν αυτά τα περιστατικά συνέβησαν στην πραγματικότητα, το μόνο βέβαιο όμως είναι πως αν τηρείς τους κανόνες και δεν βγαίνεις από τα σαφέστατα όρια που θα συναντήσεις, δεν διατρέχεις κανέναν απολύτως κίνδυνο.

T

Φεύγοντας από το θέμα της κολύμβησης όμως, σημαντικό είναι να αναφέρουμε το πόσο ξεχωριστή είναι η εμπειρία αυτή πριν και μετά την είσοδο στο νερό. Με το εισιτήριο που θα πληρώσεις κατά την είσοδο σου θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις στα άνετα τραπεζάκια και τις ξαπλώστρες κάτω από τις τεράστιες λευκές ομπρέλες. Οι σερβιτόροι θα σε εξυπηρετήσουν άριστα για καφέ, ποτό ή σνακ. 

Προσοχή, απαγορεύεται να βουτήξεις αν έχεις βάλει αντηλιακό ή λάδι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στην πανίδα της λίμνης. 

Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως επίσης απαγορεύονται οι ερασιτεχνικές καταδύσεις σε οποιοδήποτε σημείο της λίμνης μιας και μεγάλο μέρος της θεωρείται ανεξερεύνητο ακόμα και σήμερα. Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται πάντα εκεί για να επαναφέρουν στην τάξη εκείνους που θέλουν να βγουν πέρα από τα όρια, προσπερνώντας τις σημαδούρες.

T

Το υπόλοιπο του καλοκαιριού πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και μια βόλτα στην Βουλιαγμένη είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Πάρε την παρέα σου και πήγαινε να… βουτήξεις σε μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη. 

Να θυμάσαι πως μόνο ερχόμενος αντιμέτωπος με τους φόβους σου τους ξεπερνάς. Με προσοχή όμως πάντα και χωρίς ηρωισμούς. Τηρώντας τους κανόνες, η μέρα αυτή θα σου μείνει αξέχαστη.

Covid Free διακοπές 2020