Travel|24.08.2020 15:45

Ο ιδανικός προορισμός για τις διακοπές του Σεπτεμβρίου: Θα πεις όχι στην ωραιότερη παραλία του Αιγαίου;

Newsroom

Τα τελευταία χρόνια τα Κουφονήσια διεκδικούν και παίρνουν μεγάλο μερίδιο στο μέρος του -κυρίως εγχώριου- τουρισμού. Παλιότερα στο νησί πήγαιναν αποκλειστικά λάτρεις του εναλλακτικού τρόπου διακοπών και campers από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτό άλλαξε και πλέον το Πάνω Κουφονήσι τείνει να χαρακτηριστεί ως και must προορισμός της νεολαίας και όσων αγαπούν τα διαφορετικά vibes ενός τόπου και κυρίως την άγρια ανόθευτη νησιωτική ομορφιά.

Αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ στο Άνω Κουφονήσι, το σίγουρο είναι πως δεν κατέχεις πολλές πληροφορίες για αυτό τον μικρό παράδεισο. Η αλήθεια είναι όμως πως με μια περιήγηση στα ανατολικά του νησιού, θα σπεύσεις να κλείσεις εισιτήρια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Αναφερόμαστε φυσικά στην πανέμορφη παραλία με το όνομα Πισίνα.

 

Θα έχεις ακούσει πολλές παραλίες να χαρακτηρίζονται ως πισίνες από τους επισκέπτες λόγω των νερών τους, όμως εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και άκρως κυριολεκτικά.

Ας πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα.

Ανάμεσα στις παραλίες Ιταλίδα και Πορί και περίπου 40 λεπτά με τα πόδια από την Χώρα, η φύση δεν έκανε εκπτώσεις σε ομορφιά και γραφικότητα, δημιουργώντας μια από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου. Η Πισίνα, που στην ουσία είναι μια ιδιωτική πισίνα με αλμυρό νερό δημιουργήθηκε από την διάβρωση των βράχων και αποτελεί σημείο αναφοράς και φυσικό αριστούργημα που μένει αξέχαστο σε όποιον το δει έστω και μια φορά.

Στην Πισίνα δεν θα σταματάς να κολυμπάς και να κάνεις βουτιές από τα ψηλά βράχια που την στολίζουν. Το νερό είναι κρυστάλλινο, ήρεμο και καταγάλανο, ενώ ο βυθός είναι διάφανος και γεμάτος σπηλιές, ό,τι πρέπει για εξερεύνηση.

T

Η Πισίνα στο Άνω Κουφονήσι θα σου χαρίσει στιγμές ομορφιάς και χαλάρωσης, ενώ θα κάνεις ηλιοθεραπεία πάνω στα βράχια. Το καλύτερο είναι πως σπάνια θα την δεις να πλημμυρίζει από κόσμο, οπότε θα έχεις την ευκαιρία να ευχαριστηθείς τις βουτιές σου στο έπακρο.

Όταν κολυμπήσεις στην ονειρική αυτή παραλία, θα καταλάβεις γιατί όσοι επισκέπτονται τα Κουφονήσια, θα επιστρέφουν εκεί για πάντα. Έχει την ικανότητα να σε μαγεύει και τελικά να μη μπορείς να την συγκρίνεις ακόμα και με τα πιο όμορφα μέρη που έχεις δει…

Covid Free διακοπές 2020