Travel|28.08.2020 13:09

Μια ανάσα απ’ το κέντρο της Αθήνας: Η ειδυλλιακή παραλία που θα σε κάνει να ξεχάσεις πως οι διακοπές τελείωσαν

Newsroom

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να τελειώνουν -αν δεν το έχουν κάνει ήδη- όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ζεστές, ηλιόλουστες μέρες.

Αν επέστρεψες στην Αθήνα και νιώθεις πως η «φθινοπωρινή καταθλιψούλα» σου χτυπάει την πόρτα, μην καθίσεις με σταυρωμένα τα χέρια, μιας και έχουμε μπροστά μας κάποια σαββατοκύριακα που είναι ό,τι πρέπει για μπάνια, βουτιές και διατήρηση ηλιοκαμμένου χρώματος. 

Φυσικά και γνωρίζουμε πως το budget πλέον είναι περιορισμένο και πως ένα διήμερο απόδρασης μοιάζει όνειρο που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όμως υπάρχουν και παραλίες δίπλα στην Αττική που κάνουν ευκολότερο το όλο εγχείρημα. Εξάλλου το είπαμε, το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ.

T

Αν δεν «εκτιμάς» ιδιαίτερα τις παραλίες που βρίσκονται εντός λεκανοπεδίου, εδώ θα σου παρουσιάσουμε μια πρόταση που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις, μιας και πρόκειται για μια από τις πιο καθαρές και όμορφες παραλίες της Αττικής.

Αναφερόμαστε στον Χάρακα τον οποίο θα συναντήσεις λίγο πριν το Σούνιο, σε μια διαδρομή που θα σε κάνει να ξεχάσεις πως βρίσκεσαι λίγη ώρα μακριά από το κέντρο. Η ειδυλλιακή θέα και το φόντο που συγκρίνεται άνετα με τον πιο δημοφιλή καλοκαιρινό θέρετρο είναι στα μεγάλα plus και δικαίως. Αν πετύχεις και ηλιοβασίλεμα κατά την επιστροφή σου, θα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα που έχεις δει.

Η παραλία του Χάρακα είναι μια από τις μεγαλύτερες της Αττικής, ρηχή, αμμώδης και σπανίως πλημμυρισμένη με κόσμο. Η πρόταση μας είναι να πας ένα απόγευμα καθημερινής, όπου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι άδεια. Το μπάνιο στο ζεστά νερά της θα σου μείνει αξέχαστο, ενώ παράλληλα θα το ευχαριστηθούν πολύ και τα παιδιά. 

T

Αν είσαι λάτρης των ρακετών εκεί θα βρεις τον προσωπικό σου Παράδεισο, μιας και η τεράστια ακτογραμμή θα σου χαρίσει το προνόμιο να παίζεις χωρίς να ενοχλείς. Ο Χάρακας, βλέπεις, είναι η χαρά των «αιώνιων παιδιών» που παίζουν ρακέτες ή volley στην άμμο ακόμα και τις μέρες του χειμώνα.

Η οργάνωση της παραλίας είναι διακριτική. Υπάρχουν δύο beach bars, από εκείνα που δεν έχουν κουραστική μουσική, οπότε η χαλάρωση θα έρθει με όποιον τρόπο και αν αποφασίσεις να απολαύσεις το μπάνιο σου. Αν πεινάσεις μετά το μπάνιο, ο οικισμός των Λεγραινών θα σου δώσει ό,τι ακριβώς αναζητάς, ενώ και το Σούνιο απέχει ελάχιστα για μια ρομαντική βόλτα.

T

Οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν, όμως ο Χάρακας είναι εκεί για όσο ακόμα οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και ας μην κρυβόμαστε, στην Ελλάδα είμαστε, οπότε έχουμε πολύ καιρό για βουτιές ακόμα μπροστά μας.

Covid Free διακοπές 2020