Travel|01.09.2020 18:54

Κόρφος: Το παραθαλάσσιο χωριό δίπλα στην Αττική, είναι ο απόλυτος προορισμός για τις εξορμήσεις του Σεπτέμβρη

Newsroom

Το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετά, τουλάχιστον ημερολογιακά και ο Σεπτέμβρης μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας, για να μας επαναφέρει στις φυσιολογικές λειτουργίες μας. Όπως είπαμε όμως, το καλοκαίρι φεύγει μόνο «ημερολογιακά» μιας και όλοι γνωρίζουμε πως τα Σαββατοκύριακα που θα έρθουν θα θυμίζουν σε θερμοκρασίες… Ιούλιο.

Είναι εξάλλου γνωστό, το φετινό καλοκαίρι τα έφερε όλα «ανάποδα» και πολλοί από εμάς, δεν είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε το μπάνιο και τις βουτιές μας στον βαθμό που συνηθίζαμε παλαιότερα.

Αν βρίσκεσαι από αυτή την μεριά και αν νιώθεις πως το καλοκαιράκι που «πέρασε» δεν σε ικανοποίησε πλήρως, ξέρεις πολύ καλά πως πρέπει να αδράξεις τα επόμενα Σαββατοκύριακα με κοντινές εξορμήσεις κοντά στην Αττική.

T

Όλοι γνωρίζουμε πως οι επιλογές προορισμών κοντά στην πόλη είναι αμέτρητες και καμιά φορά αυτό μας δημιουργεί σύγχυση. Αν αυτό όμως που ψάχνεις είναι μια πεντακάθαρη αμμώδης ακτή, άκρως φιλική σε μικρά παιδιά, ο Κόρφος Κορινθίας σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Βρίσκεται 110 χλμ. μακριά από την Αττική και τον συναντάς στον δρόμο προς την Επίδαυρο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Τάσο Γριτσόπουλο, ο Κόρφος είναι το επίνειο του Σοφικού Κορινθίας και με μια επίσκεψη εκεί θα πειστείς πως σε αυτό το γραφικό ψαροχώρι ο χρόνος έχει σταματήσει.

Το χωριό του Κόρφου είναι παραθαλάσσιο και περιτριγυρίζεται από ελαιώνες. Το τοπίο σε γυρνάει σε άλλες εποχές και φεύγοντας θα ευχόσουν αυτό να ήταν το χωριό σου, ώστε να επιστρέφεις πάντα εκεί. Στην περιοχή θα βρεις πολλά καταλύματα αν αποφασίσεις πως θέλεις να διανυκτερεύσεις για να έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την ομορφιά και την γαλήνη σε όλο της το εύρος.

T

Η παραλία Κόρφος είναι στην ουσία ένας απάνεμος μικρός κόλπος, με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και ξανθή άμμο. Είναι ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά μιας και δεν βαθαίνει απότομα, ενώ ποτέ δεν θα δεις εκεί κύμα.

Αν ο δρόμο σου σε βγάλει προς τα εκεί, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου την μάσκα σου, καθώς ο βυθός ενδείκνυται για εξερεύνηση. Εκεί θα δεις χταπόδια, αχινούς και ψάρια ακόμα και με γυμνό μάτι. Όπως καταλαβαίνεις, οι υποβρύχιες περιπλανήσεις σε μια παραλία που δεν είναι ευρέως γνωστή στους επισκέπτες θα γίνει το αγαπημένο σου χόμπι.

Το απόγευμα θα περπατήσεις πλάι στην θάλασσα, ενώ τα μικρά γραφικά ταβερνάκια και τα ουζερί θα σε περιμένουν. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα και οι τιμές εξαιρετικές, σε όλο το χωριό.

T

Στον Κόρφο Κορινθίας, μπορείς να βρεις το προσωπικό σου ησυχαστήριο, λίγο πριν επιτρέψεις στο φθινόπωρο να μπει στην ζωή σου. Ένας τόπος ευλογημένος με φυσική ομορφιά, πανέμορφα νερά και ηρεμία, βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά από το σπίτι σου. Μήπως να οργανώσεις μια εκδρομή για το προσεχές Σαββατοκύριακο;

Covid Free διακοπές 2020