Travel|16.09.2020 13:34

Τριήμερο μέσα στον Σεπτέμβρη: Το value for money κοντινό νησί που δίνει την αίσθηση πως έκανες έναν μήνα διακοπές

Ολγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Όταν κάνεις έρευνα διακοπών -ακόμα κι αν μιλάμε για απόδραση τριημέρου- το μυαλό σου μοιάζει να αρνείται να συμπεριλάβει στη λίστα του τους προορισμούς που έχεις δίπλα σου. Το γεγονός, όμως, πως βαδίζουμε πλέον στα μέσα του πρώτου φθινοπωρινού μήνα, καθιστά σαφές πως τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για αποδράσεις σε νησιά με σκοπό το μπάνιο, την ηλιοθεραπεία και την αίσθηση καλοκαιριού.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως όσοι πραγματικά ξέρουν να απολαμβάνουν στο έπακρο την ομορφιά των ελληνικών νησιών, αποφεύγουν να δώσουν το «παρών» μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού επιλέγοντας του μήνες-outsiders που δεν είναι άλλοι από τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβρη.

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που σκοπεύουν να αφιερώσουν στον εαυτό τους ένα ακόμα τριημεράκι για «καλοκαιρινές» διακοπές, ένας είναι ο πιο value for money προορισμός: φύγαμε για Τζιά.

 

Μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, η Τζιά -ή Κέα- έχει την τιμητική της κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και δεν απορούμε για τον λόγο. Κοντά στην Αθήνα, με άκρως δελεαστικά travel deals σε ό,τι αφορά στη διαμονή και παραλίες που μυρίζουν Κυκλάδες, το νησί αυτό με το έντονο ανάγλυφο σίγουρα θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα στη λίστα των προτιμήσεων των Ελλήνων στο πικ της σεζόν.

Τα τριήμερα Σεπτεμβρίου θα βρει κανείς μεγάλες προσφορές σε ξενοδοχεία, κάτι που αν συνδυάσουμε με την ηρεμία ακόμα και στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού Οτζιάς, Σπαθί και Γιαλισκάρι, ε… δεν θέλουμε και πολύ να οργανωθούμε.

T

Οι παραλίες που θα αγαπήσεις

Στην πλειονότητα αυτών μία είναι η φράση που θα σου έρθει στο μυαλό: «Άγρια ομορφιά». Όλες, οργανωμένες και ανοργάνωτες, απομονωμένες και μη, φημίζονται για τα κρυστάλλινα νερά τους.

Τα Ξύλα και ο Κούνδουρος ανήκουν στις οργανωμένες, ενώ τη Συκαμιά και το γραφικό Καμπί με τα γαλοζαπράσινα νερά θα τα αγαπήσουν ιδιαιτέρως όσοι… ψηφίζουν ηρεμία και χαλάρωση. Αν μιλάμε για τριήμερο, δύσκολα θα καταφέρεις να δεις περισσότερα κυκλαδίτικα διαμαντάκια.

T

Αν, ωστόσο, επιλέξεις ένα mini tour στις ωραιότερες παραλίες της Τζιάς, μην αφήσεις εκτός το μικροσκοπικό Κουνδουράκι και τις Ποίσσες.

Hot deals διαμονής

Με μία μικρή έρευνα σε μερικές από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τιμές, ανακαλύψαμε κατοικίες πάνω στο κύμα με 50€ τη βραδιά, με την τιμή να αυξάνεται κατά 20€ για 4άστερα ξενοδοχεία συμπεριλαμβανομένου πρωινού! Σα να λέμε πως με 140€, ένα ζευγάρι περνά τρεις μέρες-όνειρο με τη θάλασσα στα πόδια του και όλα αυτά έχοντας περάσει μία ώρα στο καραβάκι για να φτάσει. Και να σκεφτείς πως οι τιμές αυτές είναι για το τριήμερο 11-13 Σεπτέμβρη, πράγμα που σημαίνει ότι αν περιμένει κανείς μία βδομαδούλα ακόμα, πέσει πάνω σε ακόμα πιο δελεαστικές προτάσεις και τιμές.

Η Χώρα που θα λατρέψεις

Ε, δεν γίνεται να μην τη λατρέψεις, πώς να το κάνουμε; Με το κυκλαδίτικο στοιχείο να σε κάνει να πιστεύεις πως είμαστε ακόμα στον Ιούλιο και τον νησιώτικο αέρα που δεν σταματάς να απολαμβάνεις περπατώντας στα στενά σοκάκια της Ιουλίδας, δύσκολα θα μετανιώσεις για την επιλογή να επισκεφτείς το νησί την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι γυρίζουν!

T

Μεταξύ μας, είναι η καλύτερη εποχή για πολλούς λόγους με πρώτο και κύριο το ότι (επιτέλους!) μπορείς να απολαύσεις τα μπάνια, το περπάτημα και τις βραδινές βόλτες χωρίς να ενοχλείσαι από τον πολύ κόσμο.

Τι άλλο να ζητήσεις;

 Υ.Γ. Όσες φορές και να ταξιδέψεις στην Κέα, πάντα θα τη φέρνεις στο μυαλό σου ως must προορισμό για μίνι αποδράσεις. Αρκεί να κάνεις την αρχή!

προορισμοί Σεπτεμβρίουδιακοπές τον ΣεπτέμβρηΚέανησιά για τριήμεροελληνικά νησιάΤζιά