Travel|30.09.2020 14:48

35°C μέσα στο πρώτο τριήμερο του Οκτώβρη και εμείς βρήκαμε παραλία-όνειρο δίπλα στην Αθήνα

Ολγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

«Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει 35ºC. Θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές - ρεκόρ για Οκτώβρη μήνα». Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού και όλοι εμείς δικαίως αρχίσαμε να οργανώνουμε σχέδιο απόδρασης στις κοντινότερες παραλίες της πόλης.

Αν έχεις αμάξι, παρέα και όρεξη για μία ώρα διαδρομή μέχρι να ρίξεις την πρώτη βουτιά του Οκτώβρη δεν έχεις παρά να πεις το «ναι» στην ομορφιά της άκρως δελεαστικής Μυλοκοπής του Δήμου Λουτρακίου που δύσκολα πιστεύει κανείς πως δεν αποτελεί κομμάτι κάποιου νησιού του Ιονίου.

T

Δύο παραλίες σε ένα

Πρόκειται για σημείο – κλειδί, μιας και συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ήλιο και δροσιά, πανέμορφη παραλία και καταπράσινα νερά, σε σημείο που απορείς πώς δεν είχες ανακαλύψει αυτό το «διαμαντάκι» νωρίτερα. Και το καλύτερο; Στην ουσία μιλάμε όχι για μία μα για δύο παραλίες ανάμεσα στα καταπράσινα πεύκα και στα φασκόμηλα (!) σε ένα τοπίο τόσο εξωτικό που σε γυρνά πίσω… στον Ιούλιο.

Απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι, ενώ όσοι έχουν επισκεφτεί τη δημοφιλή Μυλοκοπή κάνουν λόγο για «διπλή παραλία» που χωρίζεται με επιβλητικά βράχια και της οποίας η θέα στον Κορινθιακό κόλπο είναι μοναδική.

T

Οι λάτρεις της απομόνωσης θα την εκτιμήσουν ιδιαιτέρως μιας και πρόκειται για εντελώς ανοργάνωτη παραλία που ενδείκνυται για ζευγάρια και μοναχικούς τύπους που προτιμούν να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους διαβάζοντας το βιβλίο ή ακούγοντας τη μουσική τους.

Στην ακτή της επικρατεί -κυρίως τέτοια εποχή- απόλυτη ησυχία, την ώρα που τα νερά της δελεάζουν το κοινό για πολλά φωτογραφικά κλικς.

Απολύτως λογικό, σωστά;

Η στρογγυλού σχήματος Μυλοκοπή, ως προϊόν αρχαίου σεισμού, διατηρεί μέχρι σήμερα την ιδιομορφία της, με το γεγονός πως δεν έχει αλλοιωθεί από ανθρώπινο χέρι να την εντάσσει στη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας ολόκληρης.

 

Τα νερά της είναι αρκετά δροσερά και σε τόνους μεταξύ γαλάζιου και πράσινου. Ο βυθός; Πανέμορφος. Κάτι που διακρίνεται ακόμα και από τις φωτογραφίες, καθώς τα νερά είναι πάντα καθαρά και διαυγή.

Για το μέρος αυτό ακόμα και ο πιο γκρινιάρης παραθεριστής δύσκολα θα βρει κάτι αρνητικό να σχολιάσει. Το μοναδικό σημείο της όλης απόδρασης που ίσως μας ταλαιπωρήσει λίγο, είναι πως λίγο πριν φτάσουμε, ο δρόμος γίνεται… χωματόδρομος και απαιτεί πολύ προσεκτική οδήγηση και όχημα που αντέχει σε τέτοιες συνθήκες.

T

Προσοχή στην... οργάνωση

Αν αποφασίσεις να περάσεις εκεί μέρος του πρώτου τριημέρου του Οκτωβρίου που μας επιφυλάσσει θερμοκρασίες Ιουλίου, έχει στο μυαλό σου πως θα πρέπει να προνοήσεις και να προμηθευτείς τα απαραίτητα από την Αθήνα ή το Λουτράκι.

Στην Μυλοκοπή δεν θα βρεις τίποτα να πιείς ή κάποιο σνακ για τις λιγούρες της παραλίας. Θα βρεις μόνο φυσική ομορφιά που θα έχεις να θυμάσαι…

T

Μήπως να ετοιμάζουμε μαγιό και πετσέτες σιγά σιγά;

ΛουτράκιπαραλίεςΜυλοκοπή