Travel|14.10.2020 18:31

Βρετανή δημοσιογράφος αποθεώνει την Ελλάδα: «14 μέρη για μαγικές εξορμήσεις μέσα στον χειμώνα»

Ολγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Το ότι η Ελλάδα αποθεώνεται διεθνώς ως ένας από τους top καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως δεν είναι κάτι που χωρά αμφισβήτηση. Τα ελληνικά νησιά χιλιοδιαφημίζονται κάθε χρόνο, με τον τουρισμό να αποτελούσε ανέκαθεν το δυνατότερο χαρτί της οικονομίας της χώρας μας.

Ποιος είπε, όμως, ότι τα διεθνή Μέσα αναφέρονται στην Ελλάδα μόνο ως must-visit καλοκαιρινό θέρετρο;

Η χώρα μας βρίσκεται και στις λίστες με τους ωραιότερους χειμερινούς – χριστουγεννιάτικους προορισμούς, με εμάς να επικεντρωνόμαστε σήμερα σε δημοσίευμα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας highheelsandabackpack.com που φέρει την υπογραφή της Βρετανής δημοσιογράφου Melissa Douglas η οποία αρθρογραφεί ως travel editor σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνής ιστoσελίδες.

Μεταξύ αυτών το Forbes Travel Guide, οι Times του Ισραήλ και η Huffington Post.

Η ίδια, τα τελευταία τρία χρόνια ζει στην Ελλάδα, έχοντας ταξιδέψει πολύ σε νησιά, πόλεις και χωριά της χώρας μας.

Έχοντας αποκτήσει… τις βασικές γνώσεις, λοιπόν, θέλησε να παρουσιάσει στο κοινό της τους 14 ελληνικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς μέσα στον χειμώνα!

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα στην καρδιά του χειμώνα, παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι ταξιδιώτες έχουν συνδέσει τη χώρα μας με τα δεκάδες νησιά της, τις ατελείωτες παραλίες της, και την καλοκαιρινή νυχτερινή ζωή.

Το σαφώς χαμηλότερο κόστος των διακοπών (σε σχέση με το καλοκαίρι) που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το -60% (!), οι ήπιες θερμοκρασίες και ο λιγότερος κόσμος που επιλέγει να ταξιδέψει τέτοια εποχή είναι μερικοί από αυτούς. Σύμφωνα με την ίδια, «όσο λιγότεροι, τόσο το καλύτερο».

Δεν έχει κι άδικο, σωστά;

Αθήνα

Αθήνα / Pexels

«Τη χειμερινή περίοδο μπορείς να θαυμάσεις την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, την Πλάκα και τα υπόλοιπα αξιοθέατα χωρίς 14.393 τουρίστες να κατακλύζουν το φόντο στις φωτογραφίες που θα τραβήξεις», γράφει χαρακτηριστικά η Melissa, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στη «μαγευτική περίοδο των Χριστουγέννων στην Αθήνα».

Καρπενήσι

T

Πρόκειται για την «Ελβετία της Ελλάδας», την οποία η δημοσιογράφος αποθεώνει ως μέρος με εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό τοπίο. Οι Έλληνες λάτρεις του σκι επιλέγουν να επισκεφτούν το Καρπενήσι συνήθως μέσα στον Δεκέμβρη και οι λόγοι είναι κάτι περισσότερο από προφανείς.

Καστοριά

T

Πρόκειται σίγουρα για προορισμό διόλου δημοφιλή στους international τουρίστες.

Η Καστοριά, όμως, προμοτάρεται ως ένα μέρος ήσυχο και όμορφο, ιδανικό για εξερευνήσεις με ποδήλατο. Η δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις κάτι παραπάνω από 60 βυζαντινές εκκλησίες. Και ποιος ξεχνά τη Λίμνη Ορεστιάδα;

Σαντορίνη

Σαντορίνη / Pexels

«Όσο παράξενη πρόταση κι αν μοιάζει, τον Δεκέμβριο η Σαντορίνη είναι πιο απολαυστική από ό,τι θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς», διαβάζουμε και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Όπως γράφει η Melissa, το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αποφύγουν τον μαζικό τουρισμό.

Θεσσαλονίκη

T

Μια πόλη για όλο το χρόνο. Μπορεί να μην φημίζεται για τα τουριστικού ενδιαφέροντος αξιοθέατά της αλλά έχει τον δικό της χαρακτήρα. Και σίγουρα δεν θα βαρεθείς λεπτό.

Καλάβρυτα

Καλάβρυτα / Unsplash

Ό,τι πρέπει για τους λάτρεις του σκι. Η δημοσιογράφος προτείνει τα Καλάβρυτα για τους πιο περιπετειώδεις τύπους.

Αράχωβα

Αράχωβα / Unsplash

Ή αλλιώς «η Μύκονος του χειμώνα». Από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, έχει την τιμητική της από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, καθώς μεγάλη μερίδα των Αθηναίων σπεύδει να αποδράσει στο «μαγικό» χωριό για τριήμερα και όχι μόνο.

Ζαγόρι

Ζαγόρι / Unsplash

Ζαγόρι ίσον εξορμήσεις στη φύση, σκηνικό που κόβει την ανάσα, καταρράκτες, παγωμένες λίμνες και πετρόχτιστα ανεξερεύνητα χωριά, ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν την παράδοση.

Ιωάννινα

Ιωάννινα / Unsplash

Το τοπίο και η καθημερινότητα εκεί, δίνουν την αίσθηση πως απέχεις κόσμους ολόκληρους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φυσικά, η Λίμνη των Ιωαννίνων και το σκηνικό που αυτή δημιουργεί δεν θα μπορούσαν να μην έχουν εξέχουσα θέση στο εν λόγω αφιέρωμα.

Τζουμέρκα

T

Ή Αθαμανικά Όρη. Σύμφωνα με την αρθρογράφο, εκεί θα βρεις την πραγματική ελληνική ομορφιά. Την ανεξερεύνητη. Ένα «μέρος γεμάτο παράδοση» με «τους πιο φιλικούς κατοίκους της χώρας ολόκληρης».

Ναύπλιο

Ναύπλιο / Unsplash

Πώς να μην το ερωτευτείς; Δεν θεωρείται τυχαία ο πιο ρομαντικός προορισμός της Ελλάδας.

Το Παλαμίδι και τα στενά σοκάκια της πόλης του Ναυπλίου σε συνδυασμό με το θεσπέσιο φαγητό, σίγουρα θα σε κάνουν να μην ξεχάσεις ποτέ τον προορισμό αυτό.

Μέτσοβο

T

Ένα μέρος «για να ξεφύγει κανείς από το χάος της πόλης». Εκεί τα πάντα είναι διαφορετικά. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο κομμάτι της γαστρονομίας, με τη δημοσιογράφο να καλεί τους τουρίστες να γευτούν το παραδοσιακό κοντοσούβλι και τα τυριά του Μετσόβου. Δεν θα μπορούσε να τα έχει γράψει καλύτερα…

Λουτράκι

Λουτράκι / Unsplash

Για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Αυτό που οι τουρίστες δεν γνωρίζουν είναι πως το Λουτράκι δεν αποτελεί μόνο καλοκαιρινό θέρετρο, μα και χειμερινό. Ποιος δεν φέρνει στο μυαλό του τα πολυτελέστατα σπα της περιοχής;

Τρίκαλα Θεσσαλίας

T

Η αλήθεια είναι πως οι τουρίστες δεν έχουν ιδέα για το συγκεκριμένο χειμερινό hotspot. Τα Τρίκαλα παρουσιάζονται ως μέρος «με χαρακτήρα και γοητεία» και μόνο τυχαίο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί το ότι οι Έλληνες τα λατρεύουν και τα τιμούν κάθε χειμώνα.

Το μόνο που έχουμε να πούμε εμείς, είναι αφενός ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Melissa Douglas για όσα έγραψε και αφετέρου πως δεν μας κάνει την παραμικρή εντύπωση που και φέτος -παρά την τρέχουσα κατάσταση στην covid-19 εποχή- θα δελεαστούμε για χειμερινές αποδράσεις τριημέρου με το που πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Ελλάδα είναι αυτή, πώς να μην την αγαπάς;

χειμερινές αποδράσειςΑράχωβαΘεσσαλονίκηχειμερινοί προορισμοίΖαγόριΚαρπενήσιΝαύπλιοΤζουμέρκαΛουτράκιΜέτσοβοΣαντορίνηΤρίκαλα ΘεσσαλίαςΚαλάβρυτα